Adayların Türkiye'yi seçim malzemesine getirdiği Almanya'da seçimlerden aylar sonra başlayan hükümet kurma görüşmeleri sırasında gündeme gelen konulardan biri de kabinede hangi partiden isimlere yer verileceğiydi.

Başbakan Angela Merkel'in muhafazakar bloğuyla hükümet kurmaya girişen Sosyal Demokratlar'ın lideri Martin Schulz ile mevcut dışişleri bakanı Sigmar Gabriel'in arasını dışişleri bakanlığı koltuğu açmıştı. Parti içerisinde yaşanan gerilimde Gabriel, "Bu partiye inancım azaldı. Verilen sözler tutulmadı" diyerek seçim öncesinde kendisine bakanlık teklif edildiğini ima etmiş ve Gabriel daha sonra bu konuda geri adım atmıştı.

[old_news_related_template title="Çavuşoğlu: Seyahat uyarısını gözden geçirin" desc="Almanya'nın başkenti Berlin'de temaslarda bulunan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, basın toplantısında konuştu. Çavuşoğlu, 'Almanya seyahat uyarısını gözden geçirmeli' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads//2018/03/iecrop/cavus_16_9_1520342066.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/cavusoglu-seyahat-uyarisini-gozden-gecirin-2269357/"]

Bugün Reuters'ın geçtiği son dakika haberinde Gabriel'in sadece dışişleri bakanlığı görevini değil, başka herhangi bir bakanlıkta rol almayacağı ortaya çıktı. Gabriel'in yeni hükümette görev almayacağını açıkladığı ifade edildi. Almanya'nın çok satan gazetelerinden Bild'e konuşan 58 yaşındaki siyasetçi, Andrea Nahles ve Olaf Scholz, bana yeni hükümette olmayacağımı söylediler. Ben Bundestag'ın seçilmiş bir vekiliyim ve artık siyasi liderlik yeteneklerimi SPD'de kullanacağım. 30 yıllık siyasi kariyerimin 18 yılını ülkem ve SPD'yi yönetmek için kullandım" açıklamasını yaptı.

Gabriel, bu zamana kadar bu pozisyonda çalıştığı için minnettar olduğunu açıklarken, "Genç bir insanken hayal etmeye bile cesaret edemeyeceğim fırsatlar ve deneyimler kazandım" dedi.