ABD Dışişleri Bakanı Tillerson'ın Ortadoğu ziyareti kapsamında Türkiye temasları devam ediyor... Ankara'da dün Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya gelen Tillerson'ın 3 saat 15 dakikalık toplantısı sonrasında iki ismin Suriye ve Irak olmak üzere bölgesel gelişmeler, terörle mücadele ve ikili ilişkilerin ele alındığı açıklanırken Türkiye'nin öncelikleri ve beklentilerinin Tillerson'a iletildiği belirtilmişti.

Bugün ise Reuters'tan kritik bir son dakika haberi geldi... Reuters'a konuşan Türk bir yetkili ajansa açıklamalarda bulundu. Yapılan açıklamada ABD'den terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı YPG'nin Fırat'ın doğusuna çekilmesinin istendiği de belirtildi. Yetkili, Menbiç'te Türk ve ABD askerlerinin birlikte konuşlamasının istendiğini de dile getirdi.

İsmini açıklamadan Reuters'a konuşan yetkili, ABD Dışişleri Bakanı Tillerson'ın temasları sırasında gündeme gelen bu öneriyi ABD'nin değerlendirdiğini aktardı.

TILLERSON ÇAVUŞOĞLU'YLA GÖRÜŞTÜ

Öte yandan bugün Ankara'da Dışişleri Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'li mevkidaşı Tillerson ile bir araya geldi. Ankara Palas yakınında bir grup Tillerson'ı protesto etmek için toplandı. Polis göstericiler biber gazı ile müdahale ederek bölgeden uzaklaştırdı.

 

[old_news_related_template title="Tillerson'a büyük şok! O anlar televizyonda yayınlandı..." desc="ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, temaslarda bulunmak için geldiği Lübnan'daki başkanlık sarayında hiç beklemediği bir şokla karşılaştı. Lübnanlı mevkidaşı Tillerson'ı karşılamadı, ABD'li bakan dakikalarca Lübnan Devlet Başkanı Avn ile görüşmeyi beklerken tek başına oturdu. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads//2018/02/iecrop/rex2_16_9_1518686459.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/tillersona-buyuk-sok-o-anlar-televizyonda-yayinlandi-2222192/"]

[old_news_related_template title="Son Dakika... ABD Dışişleri Bakanı Türkiye'de... Erdoğan-Tillerson görüşmesi sona erdi" desc="ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson Ortadoğu ziyareti kapsamında Türkiye'ye geldi. Ankara'dan gelen son dakika haberinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Dışişleri Bakanı Tillerson'ın görüşmesi başladı. Görüşme gece geç saatlerde sona erdi. Edinilen bilgiye göre görüşme 3 saat 15 dakika sürdü. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'ı kabulünde, Suriye ve Irak olmak üzere bölgesel gelişmeler, terörle mücadele ve ikili ilişkiler ele alındı. Türkiye'nin öncelikleri ve beklentileri Tillerson'a iletildi. Öte yandan Bakan Tillerson'un korumaları, havaalanında basın mensuplarının kameraları ve çantaları ile buradaki ambulansları köpekler ile aradı. Bu duruma bazı basın mensupları, Türkiye'de Amerikan polisleri tarafından arandıkları için bu duruma tepki gösterdi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads//2018/02/iecrop/resimid_4599558_16_9_1518723452.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/son-dakika-abd-disisleri-bakani-tillerson-turkiyede-2223310/"]

Detaylar geliyor...