İngiltere'de yayınlanan Daily Mail gazetesi İşçi Partisi Lideri Jeremy Corbyn'le ilgili flaş bir iddia ortaya attı. Gazete, Corbyn'in 2014'te Tunus'ta Kara Eylül örgütüne üye Filistinlilerin mezarlarına çelenk bıraktığını yazdı.

İngiliz siyasetçi Corbyn'in (en sağda beyaz gömlekli) çekilen fotoğrafları İsrail ile İngiltere arasında kriz yarattı. İngiliz siyasetçi Corbyn'in (en sağda beyaz gömlekli) çekilen fotoğrafları İsrail ile İngiltere arasında kriz yarattı.


İşçi Partisi içinde Corbyn'e yakın kaynaklar ise çelengin bir 1985'te Tunus'taki bir Filistin Kurtuluş Örgütü üssüne İsrail hava saldırısında hayatını kaybeden 47 Filistinli için inşa edilen anıta bırakıldığını kaydetmişti.

Fotoğrafların ortaya çıkmasının İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu ve Corbyn Twitter'dan birbirlerine girdi.

Corbyn'in 2014'teki fotoğrafları İngiltere ve İsrail arasında kriz yarattı. Corbyn'in (beyaz gömlekli) 2014'te çekilen fotoğraflarına en büyük tepki İsrail Başbakanı Netanyahu'dan geldi.


Corbyn'in 1972 Münih Olimpiyatları'nda İsrailli sporcuların kaçırılması ve öldürülmesi eylemine katılan Filistinlilerin mezarına çelenk bıraktığı iddiaları üzerine ilk açıklamayı Netanyahu yaptı.

Corbyn'in "Münih katliamını gerçekleştiren teröristin mezarına çelenk bıraktığını" ve İsrail'i Nazilere benzettiğini öne süren Netanyahu, bunu siyasi yelpazenin sağından soluna herkesin kınaması çağrısı yaptı.

Netanyahu'ya kendi sosyal medya hesabından yanıt veren Corbyn de, "İsrail başbakanının benim eylemlerim ve sözlerimle ilgili iddiaları yanlış. Herkes tarafından kınanmayı hak eden, mart ayından bu yana aralarında onlarca çocuğun da olduğu 160 Filistinlinin Gazze'de İsrail güçleri tarafından öldürülmesidir" ifadelerini kullandı.