Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, kayıp gazeteci Kaşıkçı soruşturmasıyla ilgili bilgi verdi. Çavuşoğlu, Suudi Konsolosluğu'nun rezidansında dün akşam yapılamayan incelemelerin bugün yapılacağını söyledi.

cavusoglu-pompeo-aa2

Çavuşoğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

- Başkonsolos kendi ülkesine gitti, ne zaman döneceğine ilişkin bilgimiz yok. Bazı yaklaşımları tabii ki tepki gördü. Dolapları açıp saygısızca bakın burada yok gibi söylemleri tüm dünyada tepkiye neden oldu. Başkonsolosun aracında ve rezidansında bugün arama yapılacak. Dün, konutta ailesinin olduğu söylendi, arama gerçekleşmedi. Bu konuda Suudi Arabistan'ın gecikmeksizin her konuda bizimle işbirliği yapması gerektiğini daha önce de söylemiştik. Bu soruşturma ve incelemelerden sonra sizlere net bilgi verebiliriz.

- Pompeo ile Kaşıkçı olayı ve Menbiç konusunu görüştük. Faydalı bir görüşme oldu. Menbiç yol haritası dahil birlikte atacağımız adımları konuştuk. Yol haritasının uygulanması gerektiğini ABD'ye ilettik.

- Yaptırımlar saçma sapan şeylerdi. Böyle şeylerin bir daha olmaması konusunda hemfikiriz. Yaptırımlar devam ederken ilişkiler herhangi bir yere gitmez.

- FETÖ'yle ilgili bilgilerimizi paylaştık. Bu konuda adımlar atmaları gerektiğini söyledik.