New York Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, "Cesur taciz mağdurlarına seslerini yükseltip adalet aradıkları için teşekkür ediyoruz" dendi. Ünlü yapımcıya karşı suçlamalar geçen yıl Ekim ayında New York Times gazetesinin bir haberiyle ortaya çıkmıştı.


O tarihten bu yana Hollywood'un ünlü isimlerinin de bulunduğu en az 70 kadın Weinstein'i cinsel taciz, kötü muamele ve tecavüzle suçladı. Hollywood'un en güçlü kişilerinden biri olan Weinstein ise, bahsi geçen cinsel ilişkilerin karşılıklı rızayla gerçekleştiğini ileri sürüyor.

10 MİLYON DOLAR KEFALET

Aralarında Asia Argento, Kate Beckinsale, Angelina Jolie, Eva Green, Salma Hayek ve Rosanne Arquet gibi isimlerin de yer aldığı Hollywood yıldızlarını taciz ettiği ve birçoğuna tecavüz ettiği iddialarının ortaya atılması sonrasında rehabilitasyona giden Weinstein hakkında savcı, "Gücünü ve nüfusunu kullanarak kötü şeyler yaptın" dedi. Weinstein 10 milyon kefaletle serbest kalırken, takip cihazı takılmasına karar kılındı.

#BEN DE HAREKETİ BAŞLAMIŞTI

Weinstein'a karşı suçlamalar sosyal medyada #MeToo etiketi altında taciz mağdurlarına ses veren uluslararası bir kampanyanın başlamasını sağlamıştı. Weinstein'ın sözcüsü ve avukatı ile New York polisi, Reuters'ın konu ile ilgili sorularına yanıt vermedi. Tam olarak hangi suçlamalardan ötürü Weinstein'ın sorgulanacağı netleşmese de oyuncu Lucia Evans'ın yapımcı hakkında şikayetçi olduğu biliniyor.

New York Times, soruşturmaya yakın bir isime dayandırdığı haberinde Weinstein'ın Evans'ın anlattıkları doğrultusunda gözaltına alınacağını, başka kişilerin de ünlü yapımcıyı şikayet edip etmediğinin bilinmediğini aktardı.