Suriyeli bir komutanın Reuters'a yaptığı açıklamalara göre, rejim güçleri Halep ve İdlib'de gerginliği yükseltecek bir hamlede bulundu. Komutan, "Suriye ordusu, kuzeyi kontrol edebilmek için Halep ve İdlib'e yeni hava savunma sistemleri yerleştiriyor" ifadelerini kullandı.

MİKDAT NE DEMİŞTİ?

Suriye Dışişleri Bakanı Yardımcısı Faysal Mikdat, Suriye devlet televizyonunda yer alan açıklamasında, “Türk ordusunun Afrin’de düzenleyeceği herhangi bir askeri operasyonun, “saldırı nedeni” olarak değerlendirileceği konusunda Türkiye’yi uyarıyoruz” diye konuşurken, “Hava savunma sistemlerimiz bir saldırı durumunda Türk uçaklarını düşürmeye hazırdır” diye konuşmuştu.

Mikdad BBC'ye de açıklamalarda bulunmuş, Türkiye'nin Afrin'e yönelik olarak başlattığı Zeytin Dalı Harekâtı'nı "işgal" olarak nitelendirip "karşılık vereceklerini" söylemişti.

[old_news_related_template title="Suriye'den Türkiye'ye tehdit! 'Karşılık vereceğiz'" desc="Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı Faysal Mekdad, Türkiye'nin Afrin'e yönelik olarak başlattığı Zeytin Dalı Harekâtı'nı 'işgal' olarak nitelendirdi. Mekdad, buna karşılık vereceklerini söyledi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/01/faysal.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/suriyeden-turkiyeye-tehdit-karsilik-verecegiz-2189102/"]

 

idlib






























AFRİN'DE SON DURUM: TSK'DAN 18. GÜN AÇIKLAMASI

20 Ocak’ta başlatılan Zeytin Dalı Harekâtı’nı Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile birlikte yürüten TSK, unsurlarının Afrin kırsalındaki PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü mensubu hedeflerini gece boyunca top atışlarıyla vurdu. Hatay ve Kilis sınırından gece karanlığını aydınlatan bombalama birçok hedef imha edildi. Top atışları Kilis ve Hatay’ın Reyhanlı ve Kırıkhan ilçelerinden de duyuldu. Afrin’e doğru ilerleyen TSK ve ÖSO unsurları, ele geçirdiği bölgelerde bubi tuzaklarına karşı adım adım hareket ediyor.

Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada ise harekâtta bugüne kadar etkisiz hale getirilen terörist sayısının 970 olduğu bildirildi. Açıklamada şöyle dendi:

“Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında bölgeden elde edilen bilgilere göre, 6 Şubat 2018 tarihinde, 23 PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir. Harekâtın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 970 olmuştur.”

[old_news_related_template title="İdlib'den acı haber: Bir asker şehit" desc="TSK'dan yapılan son dakika açıklamasında, İdlib'de 1 askerin şehit olduğu belirtildi. Saldırıda 5 asker ve 1 sivil görevli de yaralandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/02/asker-1-1.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/idlibden-aci-haber-bir-asker-sehit-2205827/"]