Acı Çeken Kiliseye Yardım (ACS) adlı vakfın girişimiyle, kamuoyunun ve hükümetlerin dikkatini Hristiyanlara yapılan zulme çekmek için dün akşam düzenlenen törene, Vatikan Şehir Devleti Sekreteri Kardinal Pietro Parolin ve AP Başkanı Antonio Tajani de katıldı.

Gerçekleştirilen törende konuşan Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı Antonio Tajani AP´nin, Hristiyanlara zulmü "soykırım" diye tanımlayarak büyük cesaret gösterdiğini, şimdi bu cesareti, Birleşmiş Milletlerin (BM) de göstermesini beklediklerini söyledi.

Törende, 2006 yılında Trabzon´da öldürülen rahip Andrea Santoro anısına bir dilek feneri de uçuruldu. Yaklaşık iki bin yıllık Kolezyum Amfitiyatrosu´nun yanı sıra, bombalardan bir kısmı zarar görmüş olan Halep´teki Sant´Elia Katedrali ve IŞİD´den kurtarıldıktan sonra Musul´da ilk kez geçen Aralıkta Noel ayini düzenlenen San Paolo Keldani Kilisesi de eşzamanlı olarak kırmızı renkte ışıklandırıldı. Kolezyum´daki törende konuşan Kardinal Pietro Parolin, bugün hiç olmadığı kadar çok sayıda Hristiyan´ın, inancından dolayı ızdırap çekme gerçeğiyle karşı karşıya kaldığını belirterek, "Halep ve Musul, köktendincilik ve jeopolitik çıkarların yol açtığı muazzam acıların simge yerleridir" dedi.