İran dini lideri Ali Hamaney'in danışmanı Ali Ekber Velayeti, Suriye Dışişleri Bakanı Valid Muallem ile görüşmek için gittiği başkent Şam ziyareti sırasında, Doğu Guta'nın Duma ilçesine gitti.

Duma'da açıklamalarda bulunan Velayeti, Tahran'ın Şam'ın yanında olacağını söyledi. Velayeti, "Herhangi bir yabancı saldırıya karşı Şam'ın yanında olacağız. İran, Amerika ve İsrail ile mücadelesinde Suriye'yi destekliyor" dedi.

NELER YAŞANMIŞTI?

Suriye'de Esad rejiminin Doğu Guta'da kimyasal silah kullandığı iddiaları üzerine başta ABD olmak üzere dünyadan sert tepkiler gelmişti. ABD Başkanı Trump, Suriye'ye 'saldırı' sinyali vererek "Rusya, Suriye’ye fırlatılan her füzeyi düşüreceğini söylüyor. Hazır ol Rusya. Çünkü füzeler yolda yeni ve ‘akıllı’. Halkını gazlayarak öldürüp bundan zevk alan bir hayvanla müttefik olmamalısınız!" ifadelerini kullanmıştı. Rusya Dışişleri  Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, ‘Akıllı füzeler  hükümete değil teröristlere yönelmelidir. Bu saldırı isteği, iddia edilen kimyasal saldırının kanıtlarını yok etmek için olabilir” demişti.

[old_news_related_template title="Son Dakika... Putin: Durum endişe verici" desc="ABD'nin açıklamalarının ardından Rus Lider Putin'den de açıklama geldi. Putin, Durumun endişe verici olduğunu söyledi ve sağduyu çağrısında bulundu. Putin'den sonra bir açıklama da Kremlin yaptı. Kremlin de açıklamasında hassas olan duruma zarar verilmemesini istedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/03/sondakika-20180305.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/son-dakika-putin-durum-endise-verici-2344664/"]

[old_news_related_template title="Başbakan'dan Trump yorumu: Sokak kavgasını bırakma zamanı" desc="Başbakan Yıldırım, Trump'ın 'füze çıkışını' değerlendirdi: Benim daha iyi füzem var, yok senin daha iyi füzen var. Sokak kavgası gibi. Bedeli kim ödüyor? Sokaktaki insanlar ödüyor.Sokak kavgasını bırakma zamanıdır." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/04/iecrop/basbakan-flasli_16_9_1523450878.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/basbakandan-trump-yorumu-sokak-kavgasini-birakma-zamani-2344420/"]