Amerika Birleşik Devletleri, Fransa ve İngiltere NATO'yu Suriye'de kimyasal silah kullanımını durdurmak için yapılacak saldırılar konusunda bilgilendirmek için toplantıya çağırdı. Toplantının ardından NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, "Kimyasal saldırı Suriye tarafından gerçekleşrilmiştir. Dün akşam gerçekleştirilen saldırılar Suriye'nin yeniden kimyasal saldırı gerçekleştirmesini engellemek için yapıldı" açıklamasında bulundu.

[old_news_related_template title="Rusya Dışişleri'nden Suriye bombardımanına ilişkin son dakika açıklama" desc="Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova, Suriye’ye yönelik saldırıların hukuka aykırı olduğunu söyledi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/04/iecrop/rusya-4_16_9_1523718628.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/rusya-disislerinden-suriye-bombardimanina-iliskin-aciklama-2350643/"]

NATO üyesi üç ülkenin ortak şekilde düzenlediği operasyon sonucunda ondan fazla hedef imha edilmişti. Genel Sekreter ayrıca bu tür kimyasal silah kullanılan saldırılara asla tölerans gösterilmeyeceğini ve kimyasal silah kullanımının hiçbir zaman normalleştirilemeyeceğini söyledi.

[old_news_related_template title="Pentagon'dan son dakika Suriye açıklaması: Yıllar sürecek" desc="Son dakika haberi... ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Suriye'ye düzenlenen operasyonla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada 'Tüm hedefler başarıyla vuruldu' denildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/04/iecrop/pentagon-video-1_16_9_1523715204.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/pentagondan-operasyon-aciklamasi-tum-hedefler-vuruldu-2350497/"]

NATO SALDIRILARA DAHİL OLMADI

Açıklamada NATO üyesi üç ülkenin saldırıyı gerçekleştirdiği belirtilirken, Suriye'ye düzenlenen hava saldırılarının NATO çatısı altında planlanmadığı ve saldırılarda herhangi bir NATO gücünün kullanılmadığı açıklandı.