New York Times (NYT) gazetesi, adını açıklamadığı kaynaklarına dayandırdığı haberinde, Washington'da bilindik bir isim olan ve daha önce CIA'ye de bilgi aktaran eski bir Beyaz Saray yetkilisinin Trump'ın seçim ekibinde muhbir olarak görev yaptığını yazmıştı.

Trump, NYT'nin haberiyle ilgili Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Casus, seçim kampanyasının başından beri ekipte yer almış ve üstelik Rusya'yla gizli anlaşma yapıldığına dair bir bilgi aktarmamış, zira hiçbir zaman gizli anlaşma olmadı. Muhbir, siyasi amaçlar için casusluk yapmak ve hilebaz Hillary'nin (Clinton) kazanmasına yardım etmek için oradaydı. Tıpkı oyuna getirilen Bernie Sanders'e yaptıkları gibi!" ifadelerini kullandı.

Trump, "Seçim kampanyasının başında ekibime dahil edilen kişi, eski yönetim tarafından siyasi amaçlarla yerleştirilen bir casus değilse, o halde sunulan hizmetler karşılığında neden bu kadar yüksek miktarda — normalin kat be kat üstünde — ödeme yapıldı? Parayı takip edin!" diye vurguladı.

NYT, muhbirin FBI'ın talebi üzerine Trump'ın seçim kampanyası danışmanlarından George Papadopoulos ve Carter Page ile görüşerek Rusya ile işbirliği yapılıp yapılmadığını açığa çıkarmaya çalıştığını belirtmişti. Gazete, muhbirin İngiltere'de öğretim görevlisi olarak çalışan bir ABD vatandaşı olduğunu da kaydetmişti.