ABD Başkanı Trump ile Rusya Devlet Başkanı Putin bugün Finlandiya'da bir araya geldi. Trump, "Rusya ile anlaşmak iyi bir şey kötü bir şey değil" derken iki ülkenin konuşacak çok konusu olduğunu dile getirdi. Trump, iki liderin ticaretten askeriyeye birçok konuda konuşulacağını dile getirdi. Trump, "İkimizin de ortak arkadaşı Çin Devlet Başkanı Şi ve Çin hakkında da konuşacağız" dedi.

putt-reuters

İki liderin Suriye konusunu gündeme getirdiği belirtilirken Rusya Devlet Başkanı Putin'in Helsinki'deki zirvenin başlangıcında Moskova ve Washington arasındaki ilişkileri konuşmak istediği belirtildi. Putin, "Birçok ülkenin dahil olduğu sorunları konuşmalıyız. Dikkatimizi vermemiz gereken birçok konu var" dedi.

Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö'nün ev sahipliğinde Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda yapılan zirve, daha önce planlandığı 13.00 yerine Putin'in geç gelmesi nedeniyle saat 14.00'te başladı. Putin'den yaklaşık 25 dakika sonra da Trump, zirvenin yapıldığı Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na geldi.

İki lider, baş başa görüşmenin ardından çalışma yemeğine katılacak, daha sonra ortak basın toplantısı düzenleyecek.  Yaklaşık 4 saat sürmesi beklenen, yoğun güvenlik önlemleri altında yapılan zirvede, ABD-Rusya ilişkileri, ABD seçimlerine müdahale iddiası, Suriye, nükleer silahsızlanma, Rusya'nın Ukrayna'daki askeri faaliyetleri, Kırım'ın ilhakı ve Kuzey Kore gibi konuların ele alınması bekleniyor.

Detaylar geliyor...