ABD Başkanı Trump, Washington Post gazetesine verdiği özel mülakatta, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Trump, Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan gerginliğe ilişkin ABD Ulusal Güvenlik Kurulundan “tam rapor” beklediğini kaydetti.

[old_news_related_template title="Ukrayna'nın sıkıyönetim kararına Putin'den ilk yorum" desc="Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile yaptığı telefon görüşmesinde, “Ukrayna’da sıkıyönetim ilan edilmesinden ötürü derin endişe duyuyoruz.” dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/11/iecrop/putin-reuters-3_16_9_1543303115.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/ukraynanin-sikiyonetim-kararina-putinden-ilk-yorum-2761752/"]

"PUTİN İLE GÖRÜŞME BELKİ GERÇEKLEŞMEZ"

Rusya Devlet Başkanı Putin’le Arjantin’de görüşüp görüşmeyeceğine ilişkin kararı bu rapor sonrasında vereceğine dikkati çeken Trump, “Bu rapora göre hareket edeceğim. Belki de bu toplantı gerçekleşmeyecek” dedi.

Trump, Rusya'nın Ukrayna savaş gemilerine ateş açmasına değinerek, “Gerginlikten hoşlanmıyorum. Böyle bir gerginliğin yaşanmasını hiç istemiyorum” ifadesini kullandı.

[old_news_related_template title="Bin Selman'ın Mısır ziyareti bayrak tartışmalarının gölgesinde kaldı! 'Acil' koduyla açıklama geldi" desc="Dün gece Mısır’a gelen Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman’ın Kahire temasları bayrak tartışmalarının gölgesinde kaldı. İddialar üzerine öğleden sonra Tarihi Eserler Bakanlığı tarafından “acil” koduyla yazılı bir açıklama yapıldı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/11/iecrop/resimid_67736891_6773689_16_9_1543334362.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/bin-selmanin-misir-ziyareti-bayrak-tartismalarinin-golgesinde-kaldi-acil-koduyla-aciklama-geldi-2763297/"]

"BELKİ YAPTI, BELKİ DE YAPMADI"

Bir soru üzerine İstanbul’daki Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'nda öldürülen gazeteci Cemal Kaşıkçı konusunu da değinen Trump, ABD İstihbarat Teşkilatı (CIA)'nın Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman’ın bu cinayette rolü olduğunu söylemediğini iddia etti.

Bin Selman’ın kendisine yönelik iddiaları “defalarca reddettiğini” dile getiren Trump, Riyad ve Washington arasındaki ilişkilerin devam edeceği yönündeki kararının değişmediğini söyledi.

Trump, “Belki yaptı, belki de yapmadı” ifadesini kullanarak, şunları kaydetti:

“Fakat bin Selman reddediyor, çevresindeki insanlar reddediyor. CIA de onaylayarak onun yaptığını söylemedi. CIA ‘o yapmadı’ da demedi, fakat O'nun yaptığını onaylayarak söylemedi.”

[old_news_related_template title="Trump'tan İsrail taktiği: Eğer taş atarlarsa..." desc="ABD Başkanı Donald Trump, ABD-Meksika sınırına doğru ilerlemeye devam eden göçmenlerle ilgili konuştu. İsrail'in Gazze'de çocuklara bile orantısız güç kullanmasını taktik belirleyen Trump, göçmenlerin Meksika askerlerine yaptığı gibi kendilerine de taş atması durumunda ABD'li güvenlik güçlerinin 'radikal tedbirlerle' karşılık vereceğini söyledi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/11/iecrop/trump-reuters_16_9_1541141838.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/trumptan-israil-taktigi-eger-tas-atarlarsa-2715523/"]

"ORTA DOĞU'DA KALMAMIZIN BİR SEBEBİ İSRAİL"

Trump, Orta Doğu’da bulunan ABD birliklerine ilişkin soruya da yanıt verdi. “Dünya’nın bu bölgesinde kalacak mıyız? Bir sebebi İsrail.” ifadelerini kullanan Trump, petrol fiyatlarının düştüğüne dikkati çekti. Trump, “Orada bulunmamızda petrolün önemi azalıyor. Çünkü şu anda eskisine göre üretimi artırdık. Bu da artık orada olmamıza gerek kalmadığı anlamına geliyor.” dedi. AA