Gazeteciler Fellipe Abreu ve Henrique Hedler, başkent Accra ve Kumasi kentindeki tabut atölyelerini ziyaret etti. Dünyanın en büyük kakao üreticilerinden biri olan ülkede, kırsal kesimdeki aileler genellikle kakao çekirdeği şeklindeki tabutları tercih ediyor.

Bir şarkıcı için tasarlanan bu tabut boyandıktan sonra mikrofon olarak şekillenecek. Bir şarkıcı için tasarlanan bu tabut boyandıktan sonra mikrofon olarak şekillenecek.

GÜNLÜK KAZANÇLAR 3 DOLAR AMA...


Bunun gibi bir tabutun fiyatı 1000 dolara kadar çıkabiliyor. Ülkedeki çiftçilerin çoğunun günlük kazancı 3 doların altında. Tabut için köylülerin aralarında para topladığı belirtiliyor.

Son dönemin en gözde tasarımları arasında Mercedes marka otomobiller de var. Son dönemin en gözde tasarımları arasında Mercedes marka otomobiller de var.


Tabut ustası Steve Ansah, "Bu tabutlar, ölen kişinin yüksek statüsünü temsil ediyor" diyor.

50 yıldır tabut yapan Eric Adjetey'e göre kırmızı renkli acı biber renkli ve kolay öfkelenebilen bir kişiliği temsil ediyor. 50 yıldır tabut yapan Eric Adjetey'e göre kırmızı renkli acı biber renkli ve kolay öfkelenebilen bir kişiliği temsil ediyor.


Bu tabutlar yerel dilde Abeduu Adekai (atasözü kutusu) olarak anılıyor. Bunun nedeni her tasarımın sembolik bir anlamının olması. Uçak şeklindeki tabutlar da en çok tercih edilen tasarımlar arasında.

Bir çocuk için tasarlanan tabut. Bir çocuk için tasarlanan tabut uçak şeklinde.


Tabut ustalarına göre uçaklar, "Ölen kişinin diğer dünyaya iyi bir yolculuk yapması" dileğini simgeliyor.

Son dönemde Mercedes otomobillere benzeyen tasarımlar revaçta. Son dönemde Mercedes otomobillere benzeyen tasarımlar revaçta.


Tasarım tabutlara ilginin artmasıyla, son yıllarda çok sayıda tabut atölyesi açıldı. Tabut ustaları, 20'den fazla ülkeden sipariş aldıklarını, Güney Kore, Rusya, ABD ve Danimarka'dan bu sanatı öğrenmek için öğrencilerin geldiğini söylüyor.