ÖSYM, YKS tercihlerini başlattı. Adaylara tercihlerini yaparken yardımcı olması için YKS tercih klavuzu da yayınlanmıştı. Peki üniversite tercihleri nasıl yapılacak? Adaylar, tercih işlemlerini T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin “https://ais.osym.gov.tr” internet adresinden bireysel olarak gerçekleştirecek.

ÖSYM AİS YKS TERCİHİ YAPMAK İÇİN TIKLA

YKS TERCİH KLAVUZU İÇİN TIKLA

ÜNİVERSİTE BAŞARI SIRALAMALARINI GÖRMEK İÇİN TIKLA

TERCİHLERDE HANGİ PUAN KULLANILACAK?

2018-Temel Yeterlilik Testi (TYT) puanı en az 150 olan adaylar, yerleştirmede kullanılacak Y-TYT ve varsa Y-SAY, Y-SÖZ, Y-EA, Y-DİL puanlarına göre tercihte bulunacak. 2018-TYT’de 150 ve üzeri puan alan adaylar ön lisans programlarını, 2018-Alan Yeterlilik Testi (AYT) veya Yabancı Dil Testi’nde (YDT) ilgili puan türünde 180 ve daha fazla puan alanlar lisans programlarını tercih edebilecek.

TERCİHLER NE ZAMAN BİTECEK?

Kurum tarafından açıklanan bilgilere göre başvurular 7 Ağustos 2018 tarihinde başlıyor, 14 Ağustos 2018 tarihinde saat 23:59'ta sona eriyor. Kurum tarafından açıklanan bilgiye göre başvurular sadece ÖSYM AİS sayfasında gerçekleşecek. ÖSYM sınav merkezlerinde başvurular yapılmayacaktır. 15 Ağustos 2018 saat 00:00'dan sonra başvurularda değişiklik yapılmıyor.

ÖSYM BAŞARI SIRALAMASINI GÜNCELLEDİ

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin (ÖSYM) internet sitesinden, “2018 YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu”nun güncellendiği duyuruldu. Duyuruda, YÖK tarafından hukuk, mühendislik, mimarlık, tıp, öğretmenlik  programlarının başarı sıralarının genişletildiği hatırlatılarak, “2018 YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu”nun bu doğrultuda güncellendiği belirtildi.

sinav-4-iha

YÖK BAZI BÖLÜMLERİN BARAJINI DÜŞÜRDÜ

YÖK tarafından alınan kararla, hukuk programlarının başarı sırası sınırlaması en düşük 190 bininci, mühendislik programlarının (orman, ziraat, su ürünleri fakülteleri programları ile ağaç işleri endüstri mühendisliği programları hariç, ziraat fakültelerinin gıda mühendisliği programları dahil) en düşük 300 bininci, mimarlık programlarının en düşük 250 bininci, tıp programlarının en düşük 50 bininci, öğretmenlik programlarının ise (rehberlik ve psikolojik danışmanlık programı dahil) en düşük 300 bininci olacak şekilde değiştirildi.

ÜNİVERSİTE TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Ağustos ayı itibariyle YKS tercih sonuçları süreç tamamlandıktan sonra iki hafta içerisinde açıklanması bekleniyor. Buna göre üniversiteye kayıt yaptıracak öğrenciler bir an önce açıklanmasını bekledi YKS tercih sonuçları çok kısa bir süre içerisinde ulaşmış olacak. Sonuçlar ÖSYM’nin resmi sitesinden duyurulacak ve başka bir yerden öğrenilmeyecek.