2017-2018 eğitim öğretim yılının 2. döneminin başlamasıyla birçok öğrenci ve veli e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi konusunda aramalar yapıyor. Güncel eğitim öğretim bilgilerinin kolayca edinilebildiği e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi'inde öğrencileri çok ykaından ilgilendirecek önemli bilgiler bulunuyor. İşte e-Okul hakkında detaylar...

E-OKUL’DAN HANGİ BİLGİLER EDİNİLEBİLİR?

Devamsızlık Bilgisi: devamsızlık bilgisi bölümünden öğrencilerin hangi günlerde okula gittiği hangi günlerde ise gitmediği takibi yapılmaktadır. Bu bölümde geç kalma durumlarında dahi bilgi sağlanabilir.

Not Bilgisi: Not bilgisi bölümünde ise öğrencilerin güncel dönemde aldığı derslerdeki başarı durumu görüntülenmektedir. Sınav ve sözlülerde alınan notların öğretmenler tarafından sisteme girilmesi ile görülen bu bilgiler sayesinde kişiler öğrencilerin başarı durumunu görebilmektedir.

Haftalık Ders Programı: Haftalık ders programı bölümünde öğrencilerin derslerinin takibi yapılabilmektedir. Haftalık olarak yayınlanan ders programında öğrencilerin hangi gün hangi dersinin olduğu öğrenilebilmektedir.

Sınav Tarihleri: Sınav takvimlerinin belli olmasının ardından ilgili tarihler e okula yüklenmektedir bu bakımdan öğrenci ve veliler sınav takibini bu bölümden yapabilmektedir.

E-OKUL GİRİŞ: VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ

e okul ders programi

E-OKUL NOT SORGULAMA NASIL YAPILIR?

e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi'ne başarılı bir giriş yaptıktan sonra sol menüde yer alan “Not Bilgisi” seçeneğine tıklayın. Bu seçeneğe tıkladıktan sonra açılan pencerede öğrencinin not bilgilerine erişim sağlayabilirsiniz. Not bilgileri arasında öğrencinin yazılı ve sözlü sınavlardan aldığı notlar, performans/proje ödevinden aldığı notlar gibi notlar ve ortalamalar yer almaktadır.

MEB MOBİL SERVİSİ NEDİR?

e-Okul modülünün yanı sıra Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından veliler için MEB Mobil Servisi uygulaması geliştirilmiştir. Bu uygulama sayesinde Milli Eğitim Bakanlığı veri tabanında yer alan öğrenci bilgileri SMS yolu ile takip edilebilmektedir.