GCM Forkes Araştırma uzmanı Enver Erkan sozcu.com.tr’ye yaptığı açıklamasında ABD ile olan gerilimin Hollanda ile geçmişte yaşadıklarımızdan farklı olduğunu söylüyor. Erkan dolar/TL için seviye yorumu yapmanın bu atmosferde zor olduğunu belirtti.

Erkan sözlerine şöyle devam etti:

Korkulan bir senaryoydu. Bu konudaki gelişmeler artık çok kritik. Cuma günü Pompeo ile Çavuşoğlu görüşecek yüz yüze. Makroekonomik gelişmelerin önüne geçti ABD ile olan ilişkiler kurda. Hollanda ile gerilim olması gibi değil bu. Yaptırım açıklaması kötü oldu. Piyasa hareketleri malum haber geldikten sonra. Bakalım fiyat dengeleri kalıcı olacak mı? Seviye yorumu yapmak zor. Oynaklık fazla şu anda.

[old_news_related_template title="Dolar kuru ne kadar oldu?" desc="ABD'nin Türkiye'ye karşı yaptırım kararı alması sonucu Türk lirası değer kaybetmeye devam ediyor. ABD, Türkiye'ye Amerikalı rahip Andrew Brunson serbest bırakılana kadar yaptırım uygulamaya karar verdi. Bunun üzerine dolar dün gece 5 TL'yi aştı. Bugün ise 4.98 seviyelerinde işlem görüyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/08/iecrop/dolar2-2-2_16_9_1533183307.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/dolartl-ne-kadar-oldu-2-2553486/"]

‘HAREKETLİLİK ARTABİLİR'

Gedik Yatırım Algoritmik İşlemler Müdür Yardımcısı Gizmen Nalbantlı ise sozcu.com.tr'ye yaptığı açıklamada dolar/TL’de 5 üzeri bir seviyenin bundan sonraki günlerde de görülebileceğini söyledi.

Nalbantlı sözlerine şöyle devam etti:

Beyaz Saray, din adamı Brunson'un serbest bırakılmamasından dolayı Türkiye'ye yaptırım kararı almasıyla kurda 5 seviyesi aşıldı. İlk olarak bakan Gül ve Soylu'nun ABD'deki mal varlıklarına yaptırım uygulandığı açıklandı. Bu açıklamaların şirketler ve ekonomi tarafında devam etmesi kuralı hareketliliği artırabilir. Zaten teknik olarak 4.92 üzerinde 5.25 hedefli bir formasyon görüyorduk. 5 üzerinde kalıcılik halinde o hedefi görebiliriz.