İstanbul Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, bugün (16 Ocak) Mahalli Çevre Kurulu toplantısını gerçekleştirdi. Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi ve Yönetimi Yönetmeliği gereği inşaat faaliyetlerinin akşam 19.00-23.00 ile gece 23.00-07.00 arasında sürdürülmesi ilgili başvuruları karara bağlandı. Oy birliği ile alınan kararlar arasında Başakşehir Gölet projesi ile ilgili başvuru da yer aldı.

FORE KAZIK ÇAKILAMAZ

İl Mahalli Çevre Kurulu kararında, Başakşehir ilçesi Bahçeşehir 1. Kısım Mahallesi, Doğa Parkı Caddesi 607 ada 10 parselde süren ofis, işyeri ve halka açık park yapımı kapsamındaki inşaat faaliyetine 8 Kasım 2016 tarihinde verilen 19.00-07.00 saatleri arası çalışma izninin uzatılmasının talep edildiği bildirildi. Bu talebi değerlendiren kurul, şehir içi gündüz trafiğini olumsuz etkilediğinden ilgili yönetmelikte belirtilen sınırlamalara uymak kaydı ile hafriyat nakli, beton dökümü ve malzeme nakli değerleri aşıldığından fore kazık çalışmasının kesinlikle yapılmaması şartıyla 16 Ocak 2019 tarihine kadar saat 19.00-23.00 arasında çalışma izni verilmesini kararlaştırdı. Kurul daha önce verdiği toplam 12 saatlik çalışma iznini kısıtlayarak 4 saate indirmiş oldu.

İNŞAAT TEK PARSELDE TOPLANDI

Çalışma izni kısıtlanan parsel Başakşehir Belediyesi’nin mülkiyetinde. Açılan davalar sonucu proje kapmasında yapılan ofis ve işyerleri bu parselde toplandı. Bu parselde 11 bin 489 metrekarelik inşaat yapılıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı geçtiğimiz günlerde gölet projesini kapsayan parsellerin açılan davalar sonucu plansız kalması nedeniyle yeni plan yapmıştı. Bu son planda söz konusu parsel ticaret alanı olarak belirlenmiş ve inşaatlar tek parselde toplandığı için inşaat hakkını yüzde 5’den yüzde 23’e çıkararak yaklaşık 5 kat arttırmıştı.