İstanbul Esnaf ve Sanaatkarlar Odası bağlı İstanbul Sucular ve Meşrubatçılar Esnaf Odası geçtiğimiz günlerde su fiyatlarındaki artış nedeniyle yeni fiyat tarifesini yayınlamıştı. Ancak bakanlık bir kaç gün önce odaya yeni bir yazı gönderdi. Bu yazıya göre yeni fiyat listesi odaya kayıtlı üyeleri ilgileniyor. Odaya kayıtlı olmayan diğer firmaları ilgilendirmiyor.

İstanbul'da damacana su fiyatlarının 16 liraya kadar çıktığını söyleyen İstanbul Sucular ve Meşrubatçılar Esnaf Odası Başkanı Ahmet Turan Akkaya sozcu.com.tr'ye yaptığı açıklamada, "Bakanlığın gönderdiği bu yazıya açıkçası çok şaşırdım. Ben hayatım boyunca böyle bir şey görmedim. Ekmek ve su halkın acil gıda maddesidir. Bakanlık diyor ki 'Sizin belirlediğiniz fiyat tarifesi sadece sizin odanızı bağlar. Diğer ticaret odasına bağlı büyük dev şirketleri bağlamaz.' Ben daha bakanlığa cevap veremedim bekliyorum. Böyle olursa vatandaşlar yazın 40 liraya damacana su içer. "ifadelerini kullandı.

BAKANLIK VATANDAŞIN YANINDA DURMALI 

Ticaret Bakanlığı'nın vatandaşın yanında durması gerektiğini söyleyen Tüketici Başvuru Merkezi Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu, "Bakanlık öncelik olarak vatandaşın yanında durmalı. Ancak bu gönderilen yazıda hiç öyle durmuyor. Ben bu gönderilen yazıyı tüketiciler acısından hiç doğru bulmadım. Bu kararla birlikte tüketici zarar görecek. Çünkü odaya kayıtlı olamayan diğer şirketler istediği gibi fiyat belirleyecek. Bu karar tüketiciyi korumuyor." dedi.

dddd

DAMACANA SUYUN FİYATI 16 LİRAYA KADAR ÇIKTI

Bakanlık döviz kurundan dolayı zam yapan herkesin karşısında durduğunu ancak neden böyle bir yazıyı gönderdiklerine anlam veremediğini belirten Ağaoğlu, "Damacana suyun fiyatı İstanbul'da 16 liraya kadar çıktı. Ancak odanın belirlediği fiyat 9.5 lira... Bu kararla birlikte artık odanın yayınladığı fiyat listesinin çok da bir geçerliliği olmuyor." dedi.

İstanbul Esnaf ve Sanaatkarlar Odası Başkanı Faik Yılmaz sozcu.com.tr’ye yaptığı açıklamada ise , "Bakanlık bize diyor ki su fiyatlarına siz karar veremezsiniz. "  dedi.

28araliksugraf