ABD Rusya’ya ticari ambargolar uygulamaya devam ederken sıvılaştırılmış Rus doğalgazının ABD tarafından satın alındığı ortaya çıktı.

Rusya ile enerji işi yapan ülkelere ambargo tehdidi savuran ABD Rus doğalgazını kullanıyor. Russia Today’de yer alan bir habere göre sıvılaştırılmış Rus doğalgazı (LNG) taşıyan bir gemi Boston Limanı’na demirledi.

lngggg

Fransız enerji şirketi Engie’ye ait geminin LNG taşıdığı liman yetkilileri tarafından Sputnik’e doğrulandı. Liman görevlileri ‘mallarda bir sorun yok’ derken geminin Rusya’nın Yamal bölgesinden aldığı LNG’yi İngiltere’nin Grain limanına götürdüğü oradan da Boston’ın Everett bölgesine geldiği bildirildi.

YENİ BİR SEVKIYAT


Öte yandan önümüzdeki günlerde Fransa’nın Dunkirk Limanı’ndan ABD’nin New England bölgesine yeni bir Rus doğalgazı sevkiyatı daha yapılacağı öğrenildi.

YAPTIRIM LİSTESİ GENİŞLEDİ


Geçen cuma günü ABD yönetimi, Rusya’nın Kırım ve Ukrayna’daki varlığı dolayısıyla yaptırım listesini genişletti. ABD Hazine Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, 21 şahıs ve 9 şirketin yaptırım listesine dahil edildiği açıklandı.

Reuters’ın aktardığı haberde, yaptırım listesine alınanlardan birinin Rusya Enerji Bakan Yardımcısı Andrey Cherezov olduğu ve bir diğer dikkat çeken ismin ise Rus mühendislik şirketi Technopromexport’un başkanı Sergey Topor-Gilka olduğu belirtildi.

Yaptırım listesinde yer alan Rostec’in basın sözcüsü, “ABD, diyalog yerine baskı uygulayarak uluslararası ilişkilerini yönetmeye çalışıyor” dedi.

[old_news_related_template title="Doğalgazın kaynağı Sibirya'ya gittik! -44 derece nasıl bir şey?" desc="Dünyanın en büyük ikinci doğalgaz sahası olan Sibirya'nın Novy Urengoy bölgesini zirayet ettik. Hava -44'ü gösteriyordu. Bıyıklarım dondu. Gazprom'un yerin metrelerce altından nasıl doğalgaz çıkardığını ve inanılmaz soğuk şartlarda yaşamın nasıl olduğunu gördük. Türkiye'ye bu gazı ulaştıracak Türk Akımı projesinde ise ilk hat yarı yolu geçti. Sozcu.com.tr Kuzey Kutup Dairesi sınırlarından içeri girdi..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/01/gn.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/dogalgazin-kaynagi-sibiryaya-gittik-44-derece-nasil-bir-sey-2193046/"]

[old_news_related_template title="Trump 5G'ye de burnunu soktu" desc="ABD'de 5G ihalesi yılan hikayesine döndü. Son gelişmeye göre ABD tarihinde yıllardır görülmemiş bir şekilde devlet kendi 5G hattını yapmaya hazırlanıyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/01/213pq12pq3pq.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/trump-5gye-de-burnunu-soktu-2193680/"]

[old_news_related_template title="ABD'de güçlü dolar tartışması" desc="Yıllardır güçlü bir devlet teşkilatlanması ve siyasi geleneği olan ABD'de tuhaf şeyler oluyor. ABD hazine bakanı zayıf dolar istediğini belirtirken, Trump güçlü dolardan yana olduğunu söyledi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/01/ph12hp21ph21ph21ph21ph.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/abdde-guclu-dolar-tartismasi-2190199/"]

[old_news_related_template title="Trump'tan Çin devine büyük baskı" desc="Trump yönetiminin ülkenin en büyük ikinci GSM şirketi AT&T'ye Çin devi Huawei ile iş yapmamaları konusunda baskı yaptığı iddia edildi. AT&T geçen aylarda Huawei ile yaptığı bir kampanyasını sessiz sedasız iptal etmişti. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/01/p213hp123ph2131ph3h.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/trumptan-abd-devine-buyuk-baski-2175743/"]