Yaklaşık 12 yıl önce Bodrum’a Florida modeli bir golf sahası projesi yapmak için kolları sıvayan Öztürk Grup ve OPET Yönetim Kurulu Kurucu Başkanı Fikret Öztürk, 80 milyon Euro bütçe ayrılan projeyi “Kimsenin ev almak istemediği bir ortamda ev sattık. Bu da bizim çılgın projemiz oldu” ifadeleri ile tanıttı. Parça parça satın alınarak 1500 dönüm arazi üzerinde başlayan projede 55 villanın satıldığını ve toplamda 300 villanın inşa edileceğini kaydeden Öztürk, Florida modeli örnek alınarak dizayn edilen projenin golf alanı sayesinde 3 kat daha değerli hale geldiğini dile getirdi.

DEĞERİ 3’E KATLANDI

Regnum Carya markası ile turizm sektöründe yer alan ve Türkiye’de golf turizmine önemli katkılar sağlayan Fikret Öztürk, 1.5 yıl önce başlayan projede, bir golf sahası etrafında 300 villanın inşa edileceğini aktardı. Öztürk sattıkça yap modeli ile devam eden projenin 3’te birinin tamamlandığını dile getirdi. Golf projelerinde gayrimenkullerin 2-3 kat daha fazla değerlendiğini belirten Öztürk, Antalya’daki golf turizmi yurtdışına yönelik çalışırken, Bodrum’daki alanın ise daha çok yerli turiste odaklandığını belirtti. Türkiye’de 20, İngiltere’de 2 bin golf sahası olduğunu söyleyen Öztürk, “Burada sadece arazi maliyeti 20 milyon Euro. Ticaretten ziyade değişik bir proje düşünüyorum burada. Şimdiye kadar 60 milyon Euro’luk yatırım yaptık. Villa fiyatları 500 bin ile 1 milyon Euro arasında değişiyor. Kimsenin ev almak istemediği bir ortamda ev sattık. Bu da bizim çılgın projemiz” diye konuştu.

YENİ PROJE ANKARA’DA

Ankara’da 2 bin dönüm arazinin belediyeden ihale ile satın alındığını söyleyen Öztürk, yeni bir projenin de hayata geçeceğini dile getirdi. Öztürk turizmdeki yeni dönemden umutlu olduğunu aktararak, şöyle devam etti: “Yeni bir Turizm Bakanı’mız var. Kendi sektörümüzden, sektörü biliyor. İnşallah kafasından geçen şeyleri yapabilir. Turizm konusunda bir risk görmüyorum. Bodrum’da bir golf sahası değil 3-4 saha olmuş olsa, her sahaya 100 kişi gelse ve bu kişiler her akşam Bodrum’a çıksa, 400-500 kişi bölge turizmine ciddi katkı sağlar.”

330 GOLFÇÜ SAHAYA ÇIKTI

Bodrum Golf Kulübü’nün Başkanlık turnuvası ile Regnum Golf & Country Club Bodrum’un açılış turnuvası birleştirilerek 20-22 Temmuz tarihlerinde Regnum Golf & Country Club Bodrum sahasında gerçekleştirildi. Turnuvada oynayan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu erkekler B kategorisinde üçüncü olurken, erkekler en uzun vuruş kupasının da sahibi oldu. Üç günde 330 golfçünün sahaya çıktığı turnuvanın galibi Recep Turan olurken, ikinciliği İsmail Erdoğan, üçüncülüğü ise Mehmet Kazan aldı.