ABD Başkanı Donald Trump, Fed'in faiz oranlarını yükseltme politikasına yönelik eleştirisini sertleştirerek, bunun ABD'nin "büyük rekabet avantajına" gölge düşürdüğünü ve ABD ekonomisine zarar verebileceğini belirtti.

[timeline_template title="Dolar ne kadar oldu? " desc="Dolar/TL 4.7813/4.7831'den, Euro/TL ise 5.6041/5.6072'den işlem görüyor." image="" day="20" month="TEM" hour="17" minute="06" width="" height=""]

 

Trump'ın açıklamalarının ardından euro dolar karşısında seansın zirvesini görürken, dolar yen karşısında kayıplarını artırarak bir haftadan uzun sürenin en düşük seviyesini gördü.

Bankacılar dolardaki değer kaybının aralarında TL'nin de yer aldığı gelişmekte olan ülke para birimleri genelinde bir iyimserlik yarattığını belirttiler.

Öte yandan Türkiye ve Hollanda'nın bozulan ilişkileri normalleştirme kararı alması da piyasadaki iyimserliğin bir diğer nedeni oldu.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre iki bakan telefonla görüşerek diplomatik ilişkilerin normalleştirilmesi konusunda mutabık kaldı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hollanda ile ilişkileri normalleştirme konusunda mutabakatına vardıklarını ve karşılıklı büyükelçilerin de kısa süre içinde atanacağını söyledi.

Dolar/TL ise güne başladığı 4.82'li seviyelerden bu gelişmelerle yönünü aşağı çevirdi ve en düşük 4.7730 seviyesini gördü.

REUTERS