Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci son günlerde piyasalara ilişkin yaptığı açıklamalarla dikkat çekiyor. Zeybekci dolar kuru her rekor kırdığında hareketleri ‘spekülatif’ veya ‘ülke gerçeklerini yansıtmıyor’ olarak yorumluyor.
Fakat vatandaşın cebi ülke gerçeklerini oldukça yansıtıyor.

İşçisinden patronuna, evine halı alacak vatandaştan son model spor araba bakan futbolcuya kadar seçim harcama davranışlarını etkiliyor. Vatandaş ‘şu seçimler hele bir bitsin de…’ diyerek harcama davranışını seçim sonrasına göre kurguluyor.

‘BELİRSİZLİK ORTADAN KALKSIN’ DEDİ


İhlas Haber Ajansı'nın aktardığına göre Zeybekci ise bugün Meclis’te Bahçeli’nin işaret ettiği 26 Ağustos erken seçimlerini yorumladı. Ekonomi Bakanı bir an önce bu adımın atılması ve belirsizlik ortamının ortadan kaldırılması gerektiğini söyledi.

CANSEN: BÜYÜK SOSYAL OLAYLAR BELİRSİZLİK YARATIR


Sözcü Gazetesi yazarı Ege Cansen Devlet Bahçeli’nin seçim açıklamasından sonra ilerleyen günlerde Türkiye ekonomisini nelerin beklediğini sozcu.com.tr’ye değerlendirdi. Seçim gibi belirsizlik içeren durumların ekonomiyi durağanlaştırdığını belirten Cansen ” Seçim gibi büyük sosyal olaylar belirsizlik ve akabinde tedirginlik yaratır. Vatandaşlar ‘Bakalım hangi parti kazanacak?, Seçim sırasında olaylar çıkacak mı?’ demeye başlar. Bu belirsizlik adeta bir sis gibi ekonomik durumu zorlaştırır. İleriyi göremeyen insanlar karar almakta yavaşlar. Yani belirsizlik vatandaşların davranışlarına birebir yansır. Ve aldıkları kararları ertelemeye başlarlar.” ifadelerini kullandı.

[sozcu_dailymotion_video id="x6hmw1r"]