Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın bugün AKP Genel Merkezi'nde İran heyeti ile gerçekleştireceği toplantısına Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci de katılacak; ancak bugün AKP Genel Merkezi'nde olağanüstü bir ekonomi toplantısı yapılmayacak.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın İran Cumhurbaşkanı Özel Temsilcisi Mahmud Vaizi ve beraberindeki heyetle AKP Genel Merkezi'nde yapacağı görüşmeye ilişkin Reuters'a bilgi veren bir yetkili, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AKP Genel Merkezi'ndeki İran heyeti ile toplantısına TCMB Başkanı Murat Çetinkaya da katılacak. Toplantının rutin gündemi daha önce imzalanan İran ile yerel para birimi ticareti anlaşması" dedi ve ekledi:

"AKP Genel Merkezi'nde diğer ekonomi yetkililerinin katılacağı olağanüstü bir ekonomi toplantısı yapılmayacak. Diğer yetkililer seçim dönemi rutin toplantıları için gelmişlerdi."

Basında yer alan haberlerde Erdoğan'ın, AKP Genel Merkezi'nde Çetinkaya'nın yanısıra, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ve ekonomi ile ilgili diğer bakanlarla görüşeceği belirtilmişti.

Ancak AKP Genel Merkezi'nde bulunan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Maliye Bakanı Naci Ağbal ve Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan Erdoğan gelmeden önce AKP Genel Merkezi'nden ayrıldı.

"VERİLEN SİNYALLERİ KENARA KOYACAK HALİ YOK"


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Londra’da yaptığı açıklamada, "Şu anda öyle veya böyle siz ülkede yürütmenin başısınız. Tabi ki TCMB bağımsızlığı söz konusudur. Ama TCMB bağımsızlığının gereği ile kalkıp, herhalde yürütmenin başı olan bir başkanın burada vermiş olduğu sinyalleri bir kenara koyacak hali yok. O da tabi buna göre değerlendirmelerini yapacaktır. Adımlarını ona göre yapacaktır. Ben bunun gelecek için çok isabetli adımların atılmasına vesile olacağına inanıyorum.”Şu anda öyle veya böyle siz ülkede yürütmenin başısınız. Tabi ki TCMB bağımsızlığı söz konusudur. Ama TCMB bağımsızlığının gereği ile kalkıp, herhalde yürütmenin başı olan bir başkanın burada vermiş olduğu sinyalleri bir kenara koyacak hali yok. O da tabi buna göre değerlendirmelerini yapacaktır. Adımlarını ona göre yapacaktır. Ben bunun gelecek için çok isabetli adımların atılmasına vesile olacağına inanıyorum.” demişti.

REUTERS-sozcu.com.tr