Euro güne yine rekorla başladı. Küresel gelişmeler ve jeopolitik risklerle son günlerde rekorlar kıran dövizler yeni güne rekorlarla başlarken dolar, 4.1440 lira ile euro ise 5.1289 lira ile yeni tarihi rekor düzeyine tırmandı. Dövizlerdeki hızlı tırmanış Borsa İstanbul'a da satış olarak yansıdı ve BIST100 Endeksi, Salı gününü yüzde 2.16  düşüşle 110 bin 712 puandan kapadı.

AVRUPA BORSALARI DÜŞÜŞLE BAŞLADI

Çin Devlet Başkanı Xi Jinping´in konuşmasıyla Salı günü yükselen küresel piyasalar, ABD enflasyon verisi ve ABD Merkez Bankası (Fed) toplantı tutanakları açıklanması öncesinde karışık seyrediyor.

Avrupa Borsaları ise güçlü yükselişlerin ardından haftanın üçüncü gününe düşüşlerle açıldı. Alman otomobil üreticisi Volkswagen´in CEO Matthias Müller´i görevden alacağına dair iddialar Avrupa borsalarındaki düşüşü destekledi.

Birleşik Krallık´ta Şubat ayı dış ticaret verileri açıklandı ve dış ticaret açığı 11.95 milyar sterlin olması beklenirken 10.20 milyar sterlin olarak gerçekleşti. Avrupa Birliği´nden ayrılma sürecinde olan Birleşik Krallık´ta AB dışı ticaretinde dış ticaret açığı 4.4 milyar sterlin olması beklenirken 2.24 milyar sterlin olarak gerçekleşti.

DHA