Taşeron son gelişmeler bir bir gelmeye devam ederken son adım olan sınavlar da başladı. Taşeron sınavlarına giren adayların sonuç bekleyişi sürerken girmek üzere hazırlıklarını sürdüren adaylar da taşeron sınav soruları ile ilgili ayrıntıları araştırıyor. Daha önce hükümet kaynakları tarafından da belirtildiği üzere taşeron sınavı soruları basit ve işçilerin kendi çalıştığı alanlarla ilgili olacak.

SORULAR VALİLİKLERDEN GELİYOR

Yapılan sözlü sınavın içeriği hakkında bilgi veren Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Recep Şencan, "Sınavlarımızı sözlü sınav şeklinde gerçekleştiriyoruz. Bu sınava 2 bin 4 personelimiz katılacak. Tabi bunu bir zamana yaymak durumundayız. Bu hafta ve önümüzdeki hafta tüm gün sınavlarımız devam edecek. Sınav sorularımız, valilikteki komisyon tarafından belirlenip özel zarflarda bize geldi. Komisyon üyelerimizle birlikte zarfı açıyoruz ve grup grup çalışanlarımızın eğitim seviyelerine göre sorularımızı soruyoruz. Belediyemizle ilgili gözlemlerini, işleriyle ilgili anlatımlarını alıyoruz. Ondan sonra da sorular kısmına geçerek sınavımızı uyguluyoruz. Bizim sözlü sınavımızda belli bir puanlama yok, sonuçlarımız başarılı ve başarısız şeklinde oluyor. Şuanda sınavları icra ediyoruz. Önümüzdeki hafta Cuma günü bitmiş olacak, sınavlarımız. Ondan sonra pazartesi günü de sonuçlarımız açıklanacak. Sınav sonuçlarının ilanından sonra kadroya geçişin 31 Mart tarihine kadar bitmesi gerekiyor. 2 Nisan günü personelimizin kadro geçişleri yapılmış olacak” diye konuştu.

taseron-880-1_16_9_1520496020

İŞLE ALAKALI VE GENEL KÜLTÜR SORULARI

Sözlü sınavından çıkarak sınavı değerlendiren Fatih Barlas, “Yaklaşık iki yıldır belediyede çalışıyorum. Sınavım çok güzel geçti. İşimizle alakalı sorular sordular. Genel kültür soruları sordular. Testler yaptılar. Gayet güzeldi. Olumlu geçti. Yaklaşık beş dakika içeride kaldım. Kış lastiği ne zaman takılır ne zaman çıkarılır diye sordular. Biraz heyecan yaptım" dedi.

TAŞERON SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın taşeron düzenlemesi için oluşturduğu “ww.altisveren.org” internet sitesinde yer alan takvime göre taşeron sınav sonuçlarının 27 Mart – 31 Mart 2018 tarihleri arasında açıklanması bekleniyor.

TAŞERON KADROYA GEÇİŞ SINAVINDA GEÇMEK İÇİN KAÇ PUAN ALINMALI?

Sınavın yazılı ve sözlü sınav şeklinde yapılması halinde, adayın sürekli işçi kadrosuna geçirilebilmesi için yazılı sınavdan en az elli (50) puan alması, sözlü sınavda da başarılı bulunması şart olacak.