ABD Başkanı Donald Trump Amerikan sistemiyle oynamaya devam ediyor. Ülke bu yılın sonunda 5G teknolojisine geçmeyi konuşurken altyapıyı kimin inşa edeceği merak konusu. Çinli Huawei’nin bu altyapıyı inşa etme konusunda en iddialı şirketlerden biri olduğu biliniyor. Hatta AT&T'nin Huawei ile temas halinde olduğu Reuters tarafından iddia edilmişti.

GENELDE ÖZEL SEKTÖR ÜSTLENİYOR


CNBC’nin Axios’tan aktardığı habere göre Donald Trump 5G altyapısını Çinlilere yaptırtmamaya kararlı. Habere göre ABD’nin 5G altyapısı için iki senaryosu bulunuyor. Bunlardan bir tanesi 5G sistemini devletin inşa etmesi. Ki bu ABD’de neredeyse görülmemiş bir şey. Genelde altyapı işlerini özel sektör üstleniyor. Devlet altyapıyı kurduktan sonra şirketlere kiralayacak.

4K FİLM 4 DAKİKADA İZLENEBİLECEK


Aşağıdaki videoda 4K kalitesini görebilirsiniz. 5G ile cep telefonları çok daha hızlı 4K video izletecek. Yani 100 GB'lık bir 4K film 4 dakikadan daha az bir sürede indirilebilecek.

'DİNLEMELERİNE İZİN VERMEYECEĞİZ'


İkinci senaryo ise özel sektörün devletin işaret edeceği taraflarla birlikte kendi altyapısını hazırlaması. İsmi açıklanmayan üst düzey bir hükümet yetkilisi, “Çinlilerin telefonlarımızı dinlemesine izin vermeyeceğiz” diye konuştu.

[old_news_related_template title="Nedir bu 5G dedikleri?" desc="İnternet hayatımızın olmazsa olmazı... Türkiye geçen yıl davul zurna ile 4G'ye geçerken İspanya'da düzenlenen Dünya Mobil Kongresi'ndeki 5G modemler dikkat çekti. Türkiye'nin 2020 yılında 5G'ye geçmesi bekleniyor. Peki ya 5. nesil mobil internet teknolojisiyle hayatımızda neler değişecek?" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/03/internet290329012.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/ekonomi/nedir-bu-5g-dedikleri-1714957/"]

[old_news_related_template title="ABD yıl sonunda 5G'ye başlıyor" desc="ABD'nin dev GSM şirketi AT&T, yıl sonunda 5G internet hizmeti vereceğini açıkladı. 100 GB'lık bir indirme işleminin süresi 5G ile 4 dakika olacak." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/01/5gggg.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/dunya-5gye-hazirlaniyor-2160071/"]