Bugün 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı. Yurdun dört bir yanından vatandaşlar Atasına koşmak için Ankara Anıtkabir’e koşuyor.

Bu özel günde şirketler de verdikleri ilanlarla 19 Mayıs’ı es geçmiyor Atatürk’ü anıyor ve gençlerin bayramını kutluyorlar… Biri hariç… Turkcell.

Turkcell’in bugün gazetelerin arka sayfasına tam sayfa olarak verdiği ilan sosyal medyada büyük tepki çekiyor. Şirket bugün verdiği ilanda hiçbir şekilde Atatürk’ün ne görselini kullandı. Ne de adını andı.

7733284
Öte yandan Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı hakkında ilan veren diğer şirketlerin ilanları ise şöyle…
yapikredi
YapıKredi Bankası
migros
Migros
kultur
Kültür Üniversitesi...
arel
Arel Üniversitesi...

Twitter kullanıcıları Turkcell’in bu ilanına sert tepki gösterdi. İşte o yorumlardan bazıları…












[old_news_related_template title="Kahraman bu kez Atatürk dememek için 'yola çıkan heyet' dedi" desc="Yaklaşık 3 yıllık TBMM Başkanlığı döneminde Atatürk adını telaffuz etmemek için büyük çaba gösteren Meclis Başkanı İsmail Kahraman, 19 Mayıs mesajından Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün adını dahi anmadı. Samsun’da başlayıp Ankara’da noktalanan mücadeleyi yapan Atatürk’ün yerine ‘yola çıkan heyet’, ‘aziz milletimiz’ gibi genel ifadeler kullanıldı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/05/iecrop/aw335528_02_16_9_1526644384.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/kahraman-bu-kez-ataturk-icin-yola-cikan-heyet-dedi-2415662/"]