İbin, Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Mustafa Varank’ın, 15 Temmuz’da hayatını kaybedenler ve gazi olanlar için toplanan paraların kendilerine teslim edilmeyeceğini öğrendiği için bu kararı aldığını söyledi. 15 Temmuz’daki darbe girişimi sırasında yaralanan İbin, 2 Mayıs’ta AKP’den, İstanbul 2’nci bölge için milletvekili aday adaylığı başvurusunda bulundu.


[old_news_related_template title="Son dakika... AKP'de aday olmayacak isimler belli oldu" desc="AKP'de 24 Haziran seçimleri öncesi milletvekilliği için adaylık başvuru işlemleri sona erdi. Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, TBMM Başkanı İsmail Kahraman ve Ali Babacan gibi AKP'nin 23 milletvekilinin başvuru yapmadığı öğrenildi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/05/iecrop/23-nisan-meclis-sozcu-foto-sozcu-resimid_4894581_16_9_1525355091.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/son-dakika-akpde-aday-olmayacak-isimler-belli-oldu-2385805/"]

Ancak geçen gün bir arkadaşının Varank ile yaptığı telefon konuşmasını duyan İbin, 15 Temmuz’da hayatını kaybedenler ve gazi olanlar için toplanan paraların kendilerine dağıtılmayacağını, vakıf bünyesinde toplanacağını öğrenince tepki gösterdi.


Kişisel Twitter hesabından konuya ilişkin bir açıklama yapan İbin, “Şehit aileleri ve gaziler, parayı kullanamayacak kadar acizler mi? Bu vesile ile Ak Parti İstanbul 2’nci bölge milletvekili aday adaylığından istifa ettim” diyerek adaylığını geri çektiğini duyurdu.

15-temmuz-gazisi-facebook