Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Mahmutbey gişelerini kapatma girişiminde bulunması ve Ispartakule’de meydana gelen olaylara ilişkin 10’u tutuklu 36 sanığın yargılandığı davada karar çıktı. İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi’nce, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi’deki büyük salonda görülen duruşmaya 10 tutuklu sanık cezaevinden getirilirken, sanık avukatları ile Türkiye Büyük Millet Meclisi ve Milli Savunma Bakanlığı avukatı da hazır bulundu.

2 SANIĞA AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET, 8 SANIĞA MÜEBBET

Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, suç tarihinde 66. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığında görevli tutuklu sanıklar Binbaşı Enver Muratoğlu ile Üsteğmen Serhat Serdar Bank’ı “Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı.

26 ER BERAAT ETTİ

Mahkeme, Üsteğmenler Zu¨beyir Bayır, Gökhan Şahan, astsubaylar Ali Yaşar Ekincioğlu, Deniz Yılmaz, Durmuş Çalkan, Mustafa Ozan Keserci ile uzman çavuşlar Yunus Uysal ve Hu¨seyin Babur’ü, “Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs” suçundan önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Sanıkların duruşmadaki tavır ve davranışlarını, suçun işleniş sırasındaki konumları ve verilen cezanın gelecekleri üzerindeki olası etkilerini göz önünde bulundurarak, sanıkların cezasını müebbet hapis cezasına indirdi. Öte yandan tutuksuz 26 sanığın ise beraatine karar verdi.