Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Afrin'de ATAK helikopterimiz kırıma uğradı, 2 askerimiz şehit oldu.

CNN Türk yayına bağlanan terör uzmanı Abdullah Ağar, "Helikopterimiz hızlı irtifa kaybediyor. Güdümlü füzeyle vurulduğuna dair bir emare yok.Güdümlü uçaksavar değil, docka olma ihtimali var" dedi.

[old_news_related_template title="Son dakika haberi... Suriye sınırında helikopterimiz düşürüldü" desc="TSK'ya ait Atak tipi askeri helikopter, Kırıkhan'ın karşısında bulunan Suriye sınırında saat 13:00 sıralarında düşürüldü. Başbakan Binali Yıldırım 2 askerimizin şehit olduğunu açıkladı ve 'Neden düştüğü konusu henüz net değil' dedi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/02/hee.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/son-dakika-haberi-suriye-sinirinda-helikopterimiz-dusuruldu-2214068/"]

TSK'DAN AÇIKLAMA GELDİ

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Afrin'de devam eden operasyonlar sırasında, saat 13.00 sularında, ATAK tipi bir helikopterin kırıma uğradığı belirtildi.

[old_news_related_template title="TSK'nın kullandığı Atak T129 Helikopteri nedir? Özellikleri nelerdir? Düşen helikopterde iki askerimiz şehit olmuştu" desc="TSK'nın kullandığı Atak T129 Helikopteri Türk Savunma Sanayi'si havacılık alnında kullanılan bir helikopter türüdür. Havacılık alanındaki ihtiyaçlar doğrultusunda 2007 yılında hayata geçirilmiştir. ATAK, asimetrik harp niteliği taşıyan ve oldukça ciddi bir milli güvenlik tehdidi olan terör örgütlerine karşı mücadelede maksimum fayda alınan bir hava savunma aracıdır. Düşen Atak T129 Helikopteri'nin bir ilk olduğu da belirlendi. İşte ayrıntılar..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/02/atakhelikopter880.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/atak-t129-helikopteri-nedir-ozellikleri-nelerdir-2214063/"]

"TEKNİK HEYET TARAFINDAN İNCELEME BAŞLATILDI"

Helikopterde bulunan iki askerin şehit olduğu ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Olayla ilgili teknik heyet tarafından inceleme başlatılmıştır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, şehitlerimizin kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır dileriz."