Bakırköy Spor Vakfı Sosyal Tesislerinin 11 Aralık 2017’de gerçekleşen yıkım çalışmalarında, inşaattan toz kalkmasını engellemek için temizlik işçisi Mustafa Yılmaz alana tankerden su sıktı. Kepçe operatörü Abdullah Araç da kepçeyle inşaat alanından demir temizliği çalışması yaparken, bir demir fırlayarak Mustafa Yılmaz’ın kafasına isabet etti. Yılmaz, yapılan müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

“İŞÇİLERİ ALANDAN UZAKLAŞMASI İÇİN UYARDIM”

Olayın ardından, gözaltına alınan kepçe operatörü Abdullah Araç ifadesinde, “Zabıta amiri ön tarafta bulunan demirleri temizlememi söyledi. Demirleri temizlerken belediyenin temizlik işçileri tankerden inşaat alanına su sıkmaya başladı. İşçilere alandan uzaklaşmaları için uyardım sonrasında çalışanlar suyu kapattı. Bir süre sonra yeniden temizlik işçileri alanı sulamaya başladılar. Bu sırada temizlemeye çalıştığım demirlerden bir tanesinin fırlayarak çalışanlardan birinin üzerine düştü” dedi.

İHA İHA


BİLİRKİŞİ RAPORU HAZIRLANDI

Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında bilirkişi raporu hazırlandı. Belediyeye iş makinası sağlayan Kardeşler Yıkım Şirketi Yetkilisi Özgür Karaağaç ile belediyenin yıkım sırasında güvenlik tedbirlerini alınmasından sorumlu kişisi asli kusurlu olarak tespit edildi. Aynı zamanda Bakırköy Belediyesi’nde park ve bahçelerin bakım ve onarım işini üstlenen üst işveren Bereket İnşaat Peyzaj Sanayi ve Tic. Ltd Şirketi yetkilisi, alt işveren 3S Çevre Temizlik ve Peyzaj Hizmet Ltd. Şirketinin yetkilisi ile kepçe operatörü Abdullah Araç tali kusurlu olarak yer verildi. Olayla ilgili Bakırköy Belediyesi’nin kusurlu olup olmadığına dair soruşturma devam ederken, Bakırköy Belediyesi’nin olay anındaki yetkisiyle ilgili soruşturma ayrılarak Özel Soruşturma Bürosu’na gönderildi.

Ölen işçi Mustafa Yılmaz Ölen işçi Mustafa Yılmaz


6 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ

Yapılan soruşturma sonunda, kepçe operatörü Abdullah Araç, 3S Çevre Temizlik ve Peyzaj Hizmet Ltd. şirketinin sahibi Rifat Duran, Kardeşler Yıkım Şirketi yetkilisi Özgür Karaağaç ve Bereket İnşaat Peyzaj Sanayi ve Tic. Ltd yetkilisi Abdullah Özmeşe, hakkında “taksirle ölüme neden olma” suçundan 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.