Bedelli askerlik başvurularının tamamlanmasıyla artık geriye celp dönemlerinin belli olacağı günü beklemek kaldı. Bedelli askerlik başvuru süreci devam ederken, başvurusunu tamamlayanlardan bir kısmı bedelli askerlikteki 21 günlük eğitimi tamamlamıştı.  Bedelli askerlik celp dönemleri, bedelli askerlik için başvuran yükümlülerin gelecek günlerini planlaması için büyük önem taşıyor. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar bedelli askerlik celp dönemleri hakkında açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...

BEDELLİ ASKERLİK CELP DÖNEMLERİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Bedelli askerlikte başvuruların 3 Kasım'da sona erdiği hatırlatılarak, başvuru rakamına ilişkin soru üzerine Bakan Akar, şu karşılığı verdi:

"Şu anda işlemlerini tamamlayan 633 bin 844 gencimiz, vatandaşımızın müracaatlarını tamamladılar, paralarını yatırdılar ve eğitim konusunda da planlamaya dahil edildiler. Bununla ilgili hem eğitim tarihleri hem de eğitim yapacakları yerlerin belirlenmesi konusunda çalışmalarımız devam ediyor.

bedelli askerlik sözcü ile ilgili görsel sonucu

Bu ayın sonunda, en geç aralık ayının başında bunlar tamamen açıklanacak. Önemli bir husus da müracaatlarını yaparak ödemelerini tamamlayan vatandaşlarımızın askerlik şubelerinde işlemlerinin yürütülmesine devam edilmektedir. Ona göre gençlerimizin ellerini çabuk tutuk işlemlerini yapmalarını bekliyoruz. Bunun yanı sıra yeni askerlik sistemine yönelik çalışmalarımız da aralıksız devam ediyor."