Tüzük mesaisinde partinin tüm kademelerinden önseçimi sınırlayan düzenlemelere dönük eleştiriler geldi. Tüzükte milletvekilli adaylığına üç dönem şartının da gündemde olduğu öğrenildi.

Partinin tüm kademelerinden görüş toplayan CHP Merkez Yönetim Kurulu yarın (Çarşamba) tüzüğü gelen talepler doğrultusunda yeniden değerlendirecek. Şimdiye kadar taslakla ilgili yapılan eleştiriler, Genel başkanın milletvekili kontenjan hakkının genişleyerek önseçimin gerilemesi endişesi, gençlik kollarında yaş sınırının 35’e çıkarılması ile yönetime il ve ilçelere atama yetkisi verilmesi biçiminde oldu.

ÜÇ DÖNEM GELSİN

Öneriler arasında milletvekilliğinin üç dönemle sınırlandırılması da bulunuyor. Mevcut milletvekilleri arasında bu durumda olan 8 isim yer alıyor. Bu isimler eski genel başkan Deniz Baykal ile Muharrem İnce, Haluk Koç, Akif Hamzaçebi, Bihlun Tamaylıgil, Engin Altay, Gülsün Bilgehan, Yaşar Tüzün olarak sıralanıyor.

Genel merkez önseçimde ‘ittifak’ formülü aramaya devam ediyor. Seçim sürecinde ittifak kurulabilmesi için ‘başka partilerin talep ettiği isimlerin’ aday gösterilmesini sağlayan bir formül üzerinde çalışıldığı belirtiliyor. Cumhurbaşkanı adayının belirlenmesi yöntemi de, tüzüğün önemli maddelerinden birini oluşturuyor.