Sıcak geçen kışın ardından bahar da sıcak geldi. Hava sıcaklıkları nisan ayında da mevsim normallerinin çok üzerinde seyretmeye devam ediyor. Gün içinde İstanbul'da dereceler 30'u gösterdi, vatandaşlar bahar gelmeden yaz geldi yorumlarında bulundu.

İSTANBUL'DA HAVA 30 DERECEYE ULAŞTI

hava-durumu-30-derece

Geçtiğimiz sene 24 Nisan günü İstanbul'da yapılan hava tahminlerine göre hava sıcaklığı 14 derece civarlarındaydı. 2018 yılının sıcak geçen kışının ardından bahar da aşırı sıcaklarla geldi.

BEKLENEN SICAKLIKLARI AŞTI!

Meteoroloji'nin bugün için belirlediği tahminler İstanbul içi 24 derece civarındaydı ancak sıcaklıklar tahminleri aştı. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı ülke genelinde 2 ila 4 derece artacak. Rüzgar, genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Marmara'nın batısı ile Güneydoğu Anadolu'da güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek. Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Az bulutlu ve açık, öğleden sonra kuzey ve batı çevreleri parçalı bulutlu 24
İstanbul: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 24
İzmir: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 28
Adana: Az bulutlu ve açık 28
Antalya: Az bulutlu ve açık, öğleden sonra parçalı yer yer çok bulutlu, iç kesimleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 24
Samsun: Parçalı bulutlu 17
Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu 16
Erzurum: Az bulutlu, öğleden sonra parçalı yer yer çok bulutlu 16
Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 25