Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz Pazartesi günü 4 ülkeyi kapsayan Afrika turuna çıktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a eşi Emine Erdoğan ile Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ile bazı milletvekilleri de eşlik etti.

36 gazetecinin de takip ettiği ziyaretin ilk durağı Kuzey Afrika ülkesi Cezayir oldu. Cezayir'de resmi temaslarda bulunan Cumhurbaşkanı, Türkiye-Cezayir İş Forumu'na da katıldı.

 

CAMİ AÇILIŞI YAPILACAKTI ANCAK


Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu ziyarette;  kendi talimatı ile restorasyonu yapılan ve 3 buçuk yıl süren yenileme çalışmalarının geçtiğimiz yıl Ağustos ayında bittiği Cezayir'deki Keçiova Camii'nin açılışını yapması da bekleniyordu. Ancak bu Cezayir hükümeti ile restorasyonu yaptıran Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) arasındaki 'kriz' yüzünden gerçekleştirilemedi. Caminin 'neden açılamadığına' dair TİKA'dan açıklama gelmezken buna Cezayir hükümetinin henüz nedeni öğrenilemeyen tutumunun sebep olduğu öğrenildi.

FOTO:İHA - Emine Erdoğan'ın cami ziyaretine engel çıkarıldı. FOTO:İHA - Emine Erdoğan'ın cami ziyaretine engel çıkarıldı. Cezayirli yetkililer heyetin, caminin  sadece bir bölümünü görmelerine izin verdi.

AÇILIŞ YOK ZİYARET SINIRLI!


Hatta Cezayir hükümetinin küstah bir tavır sergileyerek, caminin ziyaretine bile engel çıkardığı ortaya çıktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın (27 Şubat'ta) gerçekleştirmek istediği cami ziyaretinin, Cezayir cephesinin küstah tutumu yüzünden yarım kaldığı öğrenildi.

KÜSTAH TAVIR! EMİNE ERDOĞAN'A 'SINIRLI' İZİN!


Cezayirlilerin, Emine Erdoğan öncülüğündeki heyetin caminin iç bölümüne girmesine izin vermediği, sadece 'giriş' bölümünün görülmesine müsaade ettikleri anlaşıldı. Krize neden gelişmeye ilişkin henüz TİKA cephesinden açıklama yapılmadı.