Seyhan ilçesinde, boşanmak isteyen eşi Dilek Taciroğlu'nu 22 Kasım 2017'de Bakımyurdu Caddesi'nde bıçaklayarak öldürmeye teşebbüs ettiği iddiasıyla tutuklanan Serkan Taciroğlu yargılandığı Adana 1. Ağır Ceza Mahkemesinde karar duruşmasına çıktı. Duruşmaya, sanığın öldürmeye teşebbüs ettiği ileri sürülen eşi Dilek Taciroğlu ile tarafların avukatları katıldı. Mahkeme Başkanı, davayı karara bağlayacaklarını belirterek taraflara son savunmalarını sordu. Eşi tarafından öldürülmek istenen Dilek Taciroğlu, 4 duruşmadır sessizliğini koruduğunu belirterek, “Küçük yaştaki biri ile adıma leke sürmesine karşıyım. Terbiyesiz bir insan olsam çocuğumla birlikte 10 yıl bu insanın kötülüklerine, eziyetlerine katlanmazdım. Şu an ölmüş olabilirdim. Olay yeri ıssız bir yerdi. Beni kıstırdı. Amacı öldürmekti. Çevredekiler ‘bacı öldü’ demesi üzerine kaçmıştır” diyerek eşinin en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi.

dilek-taciroglu

41 yıla kadar hapsi istenen oto kiralama işi yapan sanık Serkan Taciroğlu ise, suçlamaları kabul etmedi, kendisine iftira atıldığını, karalama ile karşı karşıya olduğunu söyledi. Taciroğlu, “Birlikte çekilmiş olduğu fotoğraftaki kişiyi sordum. ‘Sana ne seni ilgilendirmez’ dedi. Fotoğrafı paylaşan halası da fotoğrafın altına ‘hayırlı olsun’ diyerek gülücükler atıp yorum yapmış. Bu kişi evime gelip gitmedi. Kendisini de tanımıyorum. Evimin etrafında telefonunun sinyali çıksın tüm suçlamayı kabul edeceğim. Elimde ekmek bıçağı vardı sadece metal kısmından tuttum. Bıçağı belden aşağısına doğru savurdum. Olay kadına şiddet gibi gösterilmeye çalışılıyor. Boşanma davasından da tahrik olmuş değilim. Benim hakkımda kötü profil çizdiler. Kurban fotoğraftaki tanımadığım kişimi yoksa ben miyim? Ben mantıklı iş yaptım öldürmedim. Bacaklarına salladım. Bundan sonra herkes kendi yoluna baksın. ” dedi. Taciroğlu son sözlerinde ise, öldürme kastının olmadığını söyledi.

CEZAYI AZ BULDULAR

Mahkeme heyeti, sanık Taciroğlu’nu ‘Eşini kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına mahkum etti. Eylemin teşebbüs aşamasında kalması nedeniyle cezası 14 yıl hapis cezasına indirildi. Tutukluluğunun devamına karar verilen Taciroğlu’na ‘haksız tahrik ve iyi hal indirimi’ ise uygulanmadı. Sanık ‘hakaret, tehdit ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçlarından ise beraat etti.
Duruşma sonrası açıklama yapan Dilek Taciroğlu’nun avukatı Mehmet Aydın, verilen hapis cezasını az bulduklarını belirterek kararı temyiz edeceklerini söyledi.