Darbe girişimi sırasında yönetim merkezi olarak kullanılan Akıncı Üssü’nde yakalanan FETÖ'nün sivil imamı Kemal Batmaz ve eşi Gonca Batmaz hakkında yeni bir dava açıldı. Batmaz’ın eşi Gonca Batmaz’ın, FETÖ'nün yargıda etkin olduğu dönemde Hakimler ve Savcılar Kurulu Genel Sekreteri olan ve halen FETÖ'den tutuklu bulunan Muzaffer Bayram'ın evinde yakalandığı ortaya çıktı.

Batmaz çiftinin, mal varlıklarını bedelsiz bir şekilde başka örgüt üyelerine devrettiği belirlendi. İddianamedeki bilgilere göre Batmaz’a ait İstanbul Beykoz'da bir daire, Ümraniye'de bir taşınmaz ve Anadolu Hisarı Otağtepe'deki koeeperatif evlerinde hissesi var. Batmaz çiftinin, mal varlıklarını bedelsiz bir şekilde başka örgüt üyelerine devrettiği de belirtildi. Şüpheliler “Terörizmin finansmanı” ile suçlanıyor.

KAYINVALİDEYİ TEDAVİ ETTİ


İddianamede Batmaz'ın eşi Gonca Batmaz ile ilgili ilginç bir detaya da yer verildi. Savcılığın talimatıyla gözaltı için 15 Haziran 2017'de harekete geçen polis şüpheliyi, FETÖ'nün yargıda etkin olduğu dönemde Hakimler ve Savcılar Kurulu Genel Sekreteri olan ve halen FETÖ'den tutuklu bulunan Muzaffer Bayram'ın Çankaya'da bulunan evinde yakalandı.

Doktor Gonca Batmaz'ın, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in çağrısının ardından 2014 Ocak'ta Bank Asya'ya 172 bin TL yatırdığı da tespit edildi. Doktor olan Gonca Batmaz'ın, firari Adil Öksüz'ün kayınvalidesini tedavi ettiği de kaydedildi.