Bitlis ve Afrin'den son dakika kötü haberler geldi. Bitlis'te el  yapımı patlayıcı infilak etti, bir asker şehit oldu, bir asker yaralandı. Öte yandan Afrin'de meydana gelen patlamada 3 asker şehit oldu. Bitlis kırsalında sürdürülen operasyonlar sırasında PKK'lı teröristlerin tuzakladığı el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu bir asker şehit oldu, bir asker de yaralandı.

Kent merkezine yaklaşık 30 kilometre uzaklıktaki Hizan yolu üzerinde bulunan Sehi Ormanları bölgesinde yürütülen operasyonlar sırasında, PKK'lı teröristlerin tuzakladığı el yapımı patlayıcı, askerlerin geçişi sırasında infilak etti. Patlamada, bir asker şehit oldu, bir asker de yaralandı. Olay yerine sevk edilen helikopterle bölgeden alınan yaralı asker, Bingöl Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alındı. Güvenlik güçlerinin bölgedeki operasyonlarının sürdüğü bildirildi.

Sabah saatlerinde Afrin kent merkezinde mayın ve el yapımı patlayıcılara yönelik arama, tarama ve imha çalışması yürüten TSK birliklerinin faaliyeti sırasında teröristlerin tuzakladığı patlayıcı infilak etti. Patlamada, üç asker şehit oldu. Yaralanan askerler, kentte bulunan sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından tedavi için Hatay Devlet Hastanesi’ne ulaştırıldı.

TSK'DAN AÇIKLAMA GELDİ

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında, 22 Mart 2018 tarihinde icra edilen arama-tarama faaliyetleri esnasında el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucunda; 3 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 3 kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır; yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar dileriz" denildi.

ŞEHİT UZMAN JANDARMA ÇAVUŞ ÇAKAR'IN CENAZESİ MEMLEKETİNE UĞURLANDI

Bitlis'te terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda, araziye tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan Uzman Jandarma Çavuş Şükrü Çakar (36), törenle memleketine uğurlandı.

resimid_4754856

Şehit Uzman Jandarma Çavuş Şükrü Çakar‘ın Türk bayrağına sarılı naaşı, Bitlis İl Jandarma Komutanlığı'nda düzenlenen tören alanına getirilerek, özgeçmişi okundu. Evli ve 2 çocuğu bulunan şehit için uğurlama töreni düzenlendi. İl Müftüsü Faysal Geylani’nin dua etmesinin ardından Şehit Uzman Jandarma Çavuş Şükrü Çakar’ın naaşı defnedilmek üzere memleketi Konya’ya gönderildi.

resimid_4754855

Törene, Vali Vekili Tolga Polat ve Vali Yardımcısı Tekin Erdemir ile Tatvan 10. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Tamer Atay, İl Jandarma Komutanı Yrd. Albay Ufuk Urgun, Emniyet Müdürü Yaman Ağırlar, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, vatandaşlar ve şehidin ailesi katıldı.

Konyalı şehidin baba evine Türk bayrağı asıldı

Bitlis’te tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan Konyalı Jandarma Uzman Çavuş Şükrü Çakar'ın acı haberi askeri yetkililer tarafından ailesine verilirken baba evine Türk bayrağı asıldı.

resimid_4754754

Şehidin cenazesinin yarın cuma namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Doğanhisar ilçesi Deştiğin Mahalle Şehitliğine defnedilecek.

ANTALYA'YA ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Türk Silahlı Kuvvetleri'nce (TSK) terör örgütlerine yönelik sürdürülen 'Zeytin Dalı Harekatı' kapsamında, Afrin'deki arama- tarama faaliyetleri sırasında, el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan Sözleşmeli Er Muhittin Talha Çalışkan'ın (22) Antalya'daki ailesine acı haber verildi. Şehit Çalışkan'ın cenazesi, yarın Burdur'da defnedilecek.

resimid_4754521

Suriye'nin Afrin bölgesinde yürütülen 'Zeytin Dalı Harekatı' kapsamında, arama- tarama faaliyetleri sırasında, el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan 3 askerden Sözleşmeli Er Muhittin Çalışkan'ın, Antalya'nın Kepez ilçesinde oturan ailesine acı haber verildi. Çalışkan ailesine, şehadet haberi Kepez Kaymakamı Hamdullah Suphi Özgödek, Antalya Merkez Komutanı Albay Haklan Eroğlu, Kepez İlçe Emniyet Müdürü Murat Baz tarafından sağlık görevlileri eşliğinde verildi.

Çamlıbel Mahallesi'nde oturan şehidin annesi Melike ve lise öğrencisi kardeşleri Rumeysa ile Baha Çalışkan, acı haber üzerine gözyaşlarına boğuldu. Şehadet haberini alan ailenin yakınları ve komşuları da şehit evine geldi. Belediye ekipleri tarafından eve ve sokağa Türk bayrakları asıldı. Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından şehidin evinin önüne taziye çadırı kuruldu.

Duvara tertibini yazdı

Şehit Muhittin Talha Çalışkan'ın, 1,5 yıllık sözleşmeli er olduğu öğrenilirken, vatani göreve gitmeden önce evinin bahçe duvarına, adının baş harfleriyle '96/2 MTÇ' yazdığı görüldü. Aslen Burdur Bucaklı olan ve Antalya'da oturan şehidin babası Arif Çalışkan'ın, 5 yıl önce rahatsızlığı nedeniyle yaşamını yitirdiği belirtildi.

Şehidin 'Asker vatan için ölür' paylaşımı

Şehit Çalışkan'ın, sosyal medyadaki hesabından yaptığı bir paylaşımda, 'Futbolcu milli takımdan çıkar son dakika olur, asker vatan için ölür altyazı olur' yazdığı görüldü.

resimid_4754520

Antalya'ya, gece saatlerinde getirilmesi beklenen şehit Sözleşmeli Er Muhittin Talha Çalışkan'ın cenazesi, yarın memleketi Burdur'un Bucak ilçesindeki Hacısarılar Şehitliği'nde toprağa verilecek.

 

AFRİN ŞEHİDİNİN ACI HABERİ BABA EVİNE ULAŞTI

Suriye'nin Afrin bölgesinde teröristlerin kaçarken tuzakladığı el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Hasan Kadir Demiral'ın (23) acı haberi, askeri yetkililer tarafından merkez Antakya ilçesindeki Aksaray Mahallesi'nde oturan babası Mustafa Sami Demiral'e verildi.

resimid_4753975

Şehidin babası Mustafa Sami Demiral, "Ne mutlu bana ki şehit babası oldum. Alın yazısı buymuş. Vatan sağolsun, mevlam böyle uygun görmüş" dedi. Bekar olan şehidin baba evine Türk bayrakları asıldı. Kardeşi Taner Demiral'ın da İstanbul'da vatani görevini yaptığı öğrenilen şehit Hasan Kadir Demiral'ın yarın Hatay'da düzenlenecek törenin ardından toprağa verilmesi bekleniyor.

TOKAT'TAKİ BABA OCAĞINA ATEŞ DÜŞTÜ

Suriye'nin Afrin kentinde arama tarama çalışması sırasında teröristlerin kaçarken tuzakladığı el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan 3 askerden Piyade Sözleşmeli Er Gökhan Güllü´nün (25) acı haberi, Tokat'ın Turhal ilçesindeki baba ocağına ulaştı.

resimid_4753760

Acı haber, Celal Mahallesi'nde oturan anne Naciye ve baba Şahin Güllü´ye İlçe Kaymakamı Ahmet Süheyl Üçer, Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Geniş ve askeri yetkililer tarafından verildi. Haberi alan aile fertleri ve yakınları büyük üzüntü yaşadı. Bekar olan şehit Güllü´nün ailenin iki çocuğundan küçüğü olduğu, izinli olarak geldiği memleketinden 3 gün önce tekrar Afrin´e gittiği öğrenildi. Haberin duyulmasının ardından çok sayıda vatandaş başsağlığı için şehidin evine akın etti. Şehidin evine ve sokağa Türk bayrakları asıldı.

resimid_4753757

Şehidin 20 gün önce sosyal medya hesabından 'Suriye Afrin´den Selamın Aleyküm' diyerek bir paylaşımda bulunduğu görüldü.

AJANSLAR