Adem Yeşilyurt (25) idaresindeki 24 M 9014 plakalı özel halk otobüsü, Erzincan-Erzurum karayolu Akyazı beldesi Kantarlar mevkisinde, sürücüsünün kimliği henüz belirlenemeyen 34 LVP 73 plakalı hafif ticari araç ile çarpıştı.

resimid_5008222

Araçlar, çarpışmanın etkisiyle yol kenarına savruldu. Hafif ticari aracın sürücüsü ile otobüsteki bir yolcu olay yerinde hayatını kaybetti.

Kazada, otobüs sürücüsü Yeşilyurt ile aynı araçtaki 10 yolcu yaralandı. Erzincan Mengücek Gazi Eğitim Araştırma Hastanesine kaldırılan yaralılardan birinin sağlık durumunun ciddi olduğu belirtildi. Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Üzümlü Kaymakamı Fatih Acar ve Üzümlü Belediye Başkanı Ahmet Sazlı olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Vali Arslantaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, kazada 2 kişinin öldüğünü, 16 kişinin yaralandığını söyledi.

resimid_5008228

Yaralılardan birinin durumunun ağır olduğunu belirten Arslantaş, "Ölenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Bütün şoför kardeşlerimize de lütfen trafik kurallarına uyalım diyoruz." dedi. Arslantaş, "Yolların kralı değil, kuralı vardır. Trafik işaretlerine, trafik kurallarına uyulmadığı sürece maalesef bu elim hadiselerle karşılaşmak her zaman olası." ifadelerini kullandı. Kaza nedeniyle ulaşımda bir süre aksama yaşandı.

Erzincan'da, özel halk otobüs ile hafif ticari aracın çarpışması sonucu 2 kişi yaşamını yitirdi, biri ağır 11 kişi yaralandı. Erzincan Valisi Ali Arslantaş (solda), Üzümlü Kaymakamı Fatih Acar (sağda) ve Üzümlü Belediye Başkanı Ahmet Sazlı, olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Erzincan'da, özel halk otobüs ile hafif ticari aracın çarpışması sonucu 2 kişi yaşamını yitirdi, biri ağır 11 kişi yaralandı. Erzincan Valisi Ali Arslantaş (solda), Üzümlü Kaymakamı Fatih Acar (sağda) ve Üzümlü Belediye Başkanı Ahmet Sazlı, olay yerine gelerek incelemelerde bulundu.


ÖLÜ SAYISININ 3'E ÇIKTIĞI KAZA GÜVENLİK KAMERASINDA 

Erzincan'da, halk otobüsü ile hafif ticari aracın çarpışması sonucu meydana gelen kazada yaralanan ve tedavisi için hastaneye kaldırılan sürücü Behçet Yaşkesen, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Kazada ölü sayısı 3'e çıkarken, hafif ticari araçta yaşamını yitiren diğer kişinin de Zennure Yaşkesen olduğu öğrenildi. Behçet ve Zennure Yaşkesen ile otobüsteki yolculardan Fikriye Aslan'ın cenazeleri, otopsi için morga götürüldü.

Öte yandan kaza anı, çevredeki güvenlik kamerasına anbean yansıdı. Görüntülerde; hafif ticari aracın, içinde yolcuların bulunduğu, Erzincan yönüne giden halk otobüsünün şeridine geçtiği görülüyor. Kazanın şiddetiyle halk otobüsü, şarampole yuvarlanırken, hafif ticari araç ise hurdaya dönüyor.

resimid_5008229

VALİ ARSLANTAŞ: YOLLARDA DAHA DİKKATLİ OLALIM

Kurtarma çalışmalarının ardından olay yerine gelen Erzincan Valisi Ali Arslantaş ise yetkililerden bilgi aldı. Vali Arslantaş, burada yaptığı açıklamada, "Trafik işaretlerine ve kurallarına uyulmadığı müddetçe maalesef böyle elim hadiselerle karşılaşmak her zaman olasılıktır. Biz vefat edenlerin yakınlarına baş sağlığı diliyoruz. Allah'tan rahmet diliyoruz. Bütün şoför kardeşlerimize de 'Trafik kurallarına lütfen uyun' diyoruz. Ramazan ayında, kan şekerinin düştüğü dönemlerde biraz daha dikkatli olmalarını şiddetle tavsiye ediyorum" dedi.

AJANSLAR

resimid_5008231

resimid_5008230

resimid_5008233