Ramazan-ı şerifin gelmesi ile en çok merak edilen konuların başında sahur, imsak ve iftar vakitleri geliyor. oruç ibadetini gerçekleştiren İslam alemi iftara kaç saat kaldı merak ediyor. Sıcak günlere denk gelen 2018 Ramazan ayında iftar saat kaçta yapılacağı orucun kaçta açılacağı merak ediliyor. Haberimizde yer alan Ramazan imsakiyesi ile il il iftar vakitlerine ulaşabilirsiniz.

İL İL İFTAR VAKTİ



İL İL RAMAZAN İMSAKİYESİ

MAHYALAR YAKILDI

 

 

[old_news_related_template title="İl il namaz vakitleri! Sabah, öğle, ikindi ve akşam ezan vakitleri saat kaçta?" desc="İslam aleminin bayramı Ramazan geldi! Müslüman yurttaşlarımız için şehir şehir namaz saatleri, Sabah, öğle, ikindi, akşam ve yatsı namazlarının saatlerini kısacası il il tüm Türkiye'nin namaz saatleri haberimizde!" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/05/iecrop/namaz-saatleri_16_9_1526386604.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/il-il-namaz-vakitleri-sabah-ogle-ikindi-ve-aksam-ezan-vakitleri-saat-kacta-2408729/"]

RAMAZAN AYINDA TUTULAN ORUCUN ÖNEMİ

Bakara Suresi'ne göre Kur'an'ın İslam peygamberi Hazreti Muhammed'e (sav) gönderilmesi Ramazan ayında başlamıştır ve bu ay içinde “oruç” tutmak müslümanlara emredilmiştir. İlgili ayet şöyledir:

“O Ramazan ayı ki irşad için, hak ile batılı ayırt eden, hidayet ve deliller halinde bulunan Kur'an onda indirildi. Onun için sizden her kim bu aya erişirse oruç tutsun. Kim de hasta veya yolculukta ise tutamadığı günler sayısınca diğer günlerde kaza etsin. Allah size kolaylık diliyor, zorluk dilemiyor. Bir de o sayıyı tamamlamanızı ve size gösterdiği doğru yol üzere kendisini yüceltmenizi istiyor. Umulur ki, şükredesiniz! ” (Bakara 185)

Bu ay boyunca gündoğumundan önceki alacakaranlık ile günbatımından sonraki alacakaranlık arasında yemek-içmek ve cinsel ilişkide bulunmak Müslümanlara yasak kılınmıştır. Mükellef olan Müslümanların Ramazan orucunu tutması farzdır.

[old_news_related_template title="Diyanet açıkladı! Diş fırçalamak orucu bozar mı?" desc="Ramazan ayında oruç tutanların en büyük sorunu ağız kokusu... Ağız kokusunu önlemek için dişlerini fırçalamak isteyenler 'Diş fırçalamak orucu bozar mı?' merak ediyor. Bu soru Diyanet İşleri Başkanlığı'nın tarafından yanıtlandı. Sabah uyanıldığında ağız kokusundan şikayetçi olanlar için diş fırçalamak orucu bozar mı? Ağız spreyi, sakız çiğnemek, misvak orucu bozar mı? sorularının yanıtı Diyanet tarafından verildi. İşte ayrıntılar..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/05/iecrop/dis-fircalama-sozcu.com_.tr__16_9_1526452767.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/dis-fircalamak-orucu-bozar-mi-iste-diyanet-isleri-baskanliginin-yaniti-2409843/"]