CHP İstanbul Milletvekili İlhan Kesici, sosyal medya hesabı üzerinden Cumhurbaşkanı adaylarının "genel ekonomi ve dış politika"dan başka konuları tartışmalarının gereksiz olacağı açıklamasını yaptı.

[old_news_related_template title="Son dakika.. CHP'li İlhan Kesici milletvekilliği başvurusu yaptı" desc="CHP'li İlhan Kesici milletvekilliği adaylığı için başvuru yaptı. Kesici'nin ismi Muharrem İnce ile birlikte Cumhurbaşkanlığı adaylığı için geçiyordu. Bu başvuru ile birlikte Muharrem İnce'nin adaylığı oldukça güçlenmiş oldu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/05/iecrop/manset-6_16_9_1525362544.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/son-dakika-chpli-ilhan-kesici-milletvekilligi-basvurusu-yapti-2385881/"]

İlhan Kesici, "Ekonomi, faiz, kur: Ne hemen şu tedbir, ne lafı çok uzun vadeye yaymak. Yapılacak iş şudur 1. 3-5 yıl perspektifli bütüncül bir program 2. Bunun içinden bir acil eylem planı 3. Bunun ulusal ve uluslararası platformlarda anlatımı 4. Gerekli dış finansman temini Gerisi boş lafdır" dedi.

ilhan-kesici-twitter-1

GENEL EKONOMİ VE DIŞ POLİTİKA

Kesici, "Allah korusun bütün zamanların en büyük ekonomik daralma ve küçülmesine doğru gidiyoruz. Bunun iki temel bileşeni vardır: Genel ekonomi, ve dış politika ve dış ekonomik ilişkiler. Sayın Cumhurbaşkanı adaylarımızın bu iki konudan başka konuları tartışmaları gereksiz gibidir" diyerek adayları seçim politikaları konusunda uyardı.

ilhan-kesici-twitter2