İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri Emniyet Müdürü Dr. Mustafa Çalışkan’ın talimatıyla hakkında gözaltı kararı bulunan kişileri yakalamak için çalışma başlattı. Çalışma kapsamında İstanbul genelinde bin 350 polisten oluşan 615 ekip kuruldu. Ekipler yakalama kararı bulunan şüphelilerin saklandıkları adresleri belirlemek için teknik ve fiziki takip yürüttü. Takipler sonucu belirlenen bin 500 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi.

EŞ ZAMANLI OPERASYON DÜZENLENDİ

Operasyon kapsamında, adam öldürmek suçundan 2, hırsızlık suçundan 26, yaralama suçundan 19, yağma ve gasp suçlarından 21, işyeri ve konut dokunulmazlığını ihlallerinden 16, dolandırıcılık suçundan 11, mala zarar verme 10, uyuşturucu madde ticareti yapmaktan 9, resmi belgede sahtecilik suçundan 9, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma suçundan 7, silah kanunlarına muhalefet suçundan 5, silahlı tehditten 5, cinsel istismar ve saldırı suçundan 3 ve diğer suçlardan 38 olmak üzere aranan 181 şüpheli yakalandı.

20 YILLA ARANANLAR BİLE VAR

Gözaltına alınan şüpheliler polis merkezlerine götürüldü. Emniyette yapılan işlemlerde yakalananlar arasında 20 yıl hüküm giyen 4 şüphelinin de olduğu ortaya çıktı.