İstanbul'da fırtına, Trakya'da kar etkili oluyor. Çanakkale'de saat 03.00 sıralarında başlayan ve aralıklarla devam eden kar yağışı kent merkezinin yüksek kesimleri ile Çanakkale-İzmir karayolunun bazı noktalarında etkili oluyor. İstanbul'da ise Kadıköy'de etkili olan fırtına nedeniyle bir ağaç park halindeki aracın üzerine devrildi. Olayda yaralanan olmazken araçta maddi hasar meydana geldi. Bolu D-100 kara yolu ve Anadolu Otoyolu'nun Bolu Dağı kesimiyle Bolu kent merkezinde kar yağışı başladı.

ÇANAKKALE BEYAZA BÜRÜNDÜ

Çanakkale´de kar yağışı dün Lapseki ilçesinin yüksek kesimlerinde etkili olmuş ve doğa örtüsünü beyaza bürümüştü. Meteorolojinin yaptığı kar uyarısı Çanakkale´de gece yarısından itibaren gerçekleşmeye başladı. Kar yağışı sabaha kadar aralıklarla sürdü.

canakkale-kar

Denize yakın yerleşim yerlerinde kar tutmadı. Ancak yüksek kesimlerdeki yerleşim alanları beyaza büründü. Halen devam eden kar yağışı nedeniyle kentin en yüksük yerleşim yeri olan Esenler Mahallesi beyaza büründü. İşlerine gitmek üzere evlerinden çıkan vatandaşlar ile okula giden öğrenciler, kent merkezinde yılın ilk kar sürprizi ile karşılaştı.

canakkale-kar-yagisi

Vatandaşlar, yola çıkmadan önce arabalarının üzerindeki karları temizlerken, okula gitmeye hazırlanan çocuklar da kar topu oynamanın keyfini yaşadı.

BOLU'DA KAR YAĞIŞI KENDİNİ GÖSTERİYOR

Bolu’da, sabah saatlerinde başlayan kar yağışıyla birlikte kent merkezindeki yeşil alanlar beyaza büründü.

bolu-kar-sozcu

Bolu’da şehir merkezinde sabah saatlerinde başlayan kar yağışı etkili oluyor. Sabah güne karla uyanan vatandaşlar, meteoroloji yetkililerinin günler öncesinden yaptığı uyarıları dikkate alarak, evlerinden şemsiyeleri ile çıktılar. Şehir merkezinde genellikle yeşil alanları beyaza bürüyen kar yağışı, hafif şekilde yağmurun da yağmasıyla yollarda etkili olmadı.


FIRTINA İSTANBUL'U VURDU, AĞAÇLAR DEVRİLDİ

Kadıköy'de etkili olan fırtına nedeniyle bir ağaç park halindeki aracın üzerine devrildi. Olayda yaralanan olmazken araçta maddi hasar meydana geldi. Olay Osmanağa Rahmet Sokak'ta meydana geldi. Marmara'da etkili olan fırtına nedeniyle devrilen ağaç, park halindeki Onur Kalafatoğlu'na ait aracın üzerine devrildi.

kadikoy-firtina

Devrilen ağacının sesini duyan bina sakinleri durumu polis ve itfaiye ekiplerine haber verdi. İtfaiye ekipleri aracın üzerine düşen ağacı motorlu testere ile parçalara böldü. Olay nedeniyle araçta maddi hasar meydana geldi.

TAKSİM'DE DONMAK ÜZERE OLAN VATANDAŞ KURTARILDI

İstanbul’da dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan soğuk, rüzgarlı ve yağışlı hava Taksim Meydanı’ndaki vatandaşlara zor anlar yaşattı. Soğuktan donmak üzere olan yaşlı bir adam belediye ekiplerince son anda kurtarıldı.

taksim-donmak-uzere

İstanbul’da dün aniden düşen hava sıcaklıkları sonrası etkili olan soğuk, rüzgar ve yağışlı hava Taksim Meydanı’ndaki yerli ve yabancı birçok vatandaşa zor anlar yaşattı. Bazı vatandaşların rüzgar dolayısıyla yürümekte güçlük çektiği görülürken, yağışlı hava dolayısıyla şemsiye kullanan vatandaşların şemsiyeleri de şiddetli rüzgardan dolayı kırıldı. Öte yandan soğuk havada sokakta kaldığı tespit edilen yaşlı bir vatandaş da İstanbul Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri tarafından alınarak, korunaklı bir yere götürüldü. Yaşlı adam donmaktan son anda kurtarıldı.

METEOROLOJİ'DEN 5 İLE KAR VE YAĞMUR UYARISI

Meteoroloji 5 ilde kuvvetli yağmur, karla karışık yağmur ve yüksek kesimlerde kar yağışı beklendiğini bildirdi. Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi tarafından yapılan açıklamada," Bölgemizde havanın Malatya, Elazığ ve Bingöl'de aralıklarla yağmur yağışlı, Adıyaman,Tunceli, Elazığ ile Bingöl'ün güney kesimlerinde ve Malatya'nın Doğanşehir ile Doğanyol ilçelerinde kuvvetli yağmur, 2000 metre ve üzeri yüksekliklerde ise karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçmesi beklenmektedir.Sıcaklıkların 1-2 derece düşmesi, rüzgarın güneyli yönlerden orta kuvvette esmesi beklenmektedir"denildi.

hava-durumu-son-dakika-haberleri

Uyarı da bulunan merkezin açıklamasının devamında," Adıyaman’da beklenen kuvvetli yağışların akşam saatlerine kadar devam edeceği ve metrekareye 51-100 kilogram arasında yağış düşeceği, Elazığ, Bingöl ve Tunceli illerimizde beklenen yağışların yarın bugün gece saatlerine kadar kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Meydana gelebilecek ani sel, su baskını, heyelan ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır"ifadelerine yer verildi.