İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Ahlak ve Kumar Büro Amirliği ekipleri, Aksaray'daki eğlence mekanları ve konaklama tesislerinde yabancı uyruklu kadınların fuhuş amaçlı çalıştırıldıkları ihbarı üzerine harekete geçmişti.

Yaklaşık 3 ay boyunca yürütülen çalışma kapsamında belirlenen 47 adrese düzenlenen operasyon kapsamında fuhuşa zorlanan 84'ü yabancı uyruklu 134 kadın kurtarılırken, 3'ü yabancı uyruklu kadın olmak üzere 16 şüpheli ise gözaltına alınmıştı. Operasyonunu sürdüren polis ekipleri, yurt dışına kaçmaya çalışan bir şüpheliyi ise Kapıkule Sınır Kapısı'nda gözaltına aldı.

Emniyette sorguya alınan liderliğini yabancı uyruklu C.M. isimli kadının yaptığı şebekenin yabancı uyruklu kadınları iş vaadiyle Türkiye'ye getirdikleri ortaya çıktı. İstanbul'a gelen aralarında doktor ve öğretmenlerin de bulunduğu kadınların pasaportuna el koyan şebekenin zorla fuhuşa sürükledikleri öğrenildi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan şebeke üyeleri adliyeye sevk edildi.

Yabancı uyruklu kadınlar ise sağlık kontrolünden geçirildi. Yapılan tetkikler sonucu iki kadının HIV virüsü 13 kadının ise cinsel yolla bulaşan hastalık taşıdıklarının tespit edildiği öğrenildi. İşlemleri tamamlanan kadınların sınırdışı edilmek üzere İl Göç Idaresi'ne sevk edildiği belirtildi.