Kalın şunları kaydetti;

"YPG PYD Afrin'i ikinci Kandil yapmaya çalışmaktadır. Türkiye'nin 'zeytin Dalı' harekatı ile Afrin'in ikinci bir Kandil olması önlenmiştir. PYD/YPG'nin Afrin'den sivillerin çıkmasını önlemek istemesine dikkat çekmek gerekir. Bunun sebebi sevilleri canlı kalkan yapmak istemeleridir. Bu bir savaş suçudur. İstedikleri kadar Afrin'e kaydırma yapmak istesinler. Bunların hepsi akamete uğratılacaktır.

ALTINCI FİLO SORUSU

Doğu Akdeniz'de petrol aramaları konusunda bir düzen var. Burada iki tarafın ortak bir çalışmayla bizim baştan beri ortaya koyduğumuz bir ilke var. Bizim bölgemiz ile ilgili bir ihlal olduğu zaman her zaman devreye girdik. Ama Amerika'nın 6. filosu henüz oraya gelmiş değil. Biz KKTC'nin haklarını korumaya devam edeceğiz. Gelin Doğu Akdeniz'i bir uzlaşı alanı haline getirelim. Egemenlik haklarını ihlal edecek şekilde oralarda bir çalışma yapacak olursanız Türkiye de gereğini yapar."

ERKEN SEÇİM OLACAK MI SORUSU

Açıklamaların soru cevap bölümünde bir muhabir Kalın'a, "Erken olacak mı? Bununla ilgili Abdulkadir Selvi bugün sayın Cumhurbaşkanı'yla Devlet Bahçeli'nin yapmış olduğu görüşme sonrası izlenimlerini yazdı. Orada yüzde seksen seçimin ilan edildiği tarihte olacağını yüzde 20'lik payın da herhalde bir erken seçim tahmini olarak Devlet Bahçeli'nin ağzından kurmaylarına paylaştığı bir bilgiyi yazdı. Bu noktada bir erken yerel seçim veya genel seçim ihtimali söz konusu mu?" şeklinde bir soru sordu.

Kalın, erken seçim iddialarına ilişkin soruya şu yanıtı verdi;

"Cumhurbaşkanımız da birçok kez ifade etti, erken seçim gündemimizde yok. Seçim 2019 yılında. Şu anda bununla ilgili söz konusu değil. o yüzde seksen, yirmi oranlarını arkadaşlar nasıl tespit ettiler bilmiyorum. Onun matematiğini nasıl çalışıyorlar? O konuda bilgi sahibi değilim. Bir erken seçim olacak, olur beklentileri ya da söylentileri üzerinden özellikle Zeytin Dalı harekatı devam ederken zihin bulandırıcı bu tür spekülasyonlara itibar etmemek gerekir. bunu böyle her gün kurcalayıp bir erken seçim yapmaya ya da yaptırmaya çalışmakta çok bana mantıklı ve makul gelmiyor. Dediğim gibi net olarak şu anda böyle bir şey söz konusu değil. Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın yaptığı açıklamalar net" şeklinde yanıt verdi