Türk Silahlı Kuvvetleri'nin 20 Ocak'ta saat 17.00'de 72 savaş uçağının havalanması ile başlattığı 'Zeytin Dalı Harekatı'nda 14'üncü gününe girdi. TSK ve ÖSO birlikleri, Hatay ve Kilis'ten giriş yaptığı Afrin kırsalındaki köyler ile kritik Burseya Dağı'nı ele geçirdikten sonra yeni hedeflerine doğru ilerleyişini sürdürüyor. Operasyonda şimdiye kadar 823 terörist etkisiz hale getirildi.

HAİNLER ROKETLERLE SALDIRIYOR


Mehmetçik sınır ötesinde ÖSO unsurlarıyla birlikte hainlerle mücadele ederken, Türkiye sınırının yakın bölgelerine konuşlanan teröristler ise roketlerle sınırımıza saldırılarını sürdürüyorlar. Son olarak bu sabah Kilis ve Hatay'ın Reyhanlı ilçesine eş zamanlı olarak toplam 6 roket atıldı; roketli saldırılarda bir kişi yaşamını yitirdi, 10 kişi de yaralandı.

Kilis'teki saldırı sonrası konuşan Ferhat isimli bir vatandaş ise yaşananlara isyan etti. Gazetecilerin mikrofon uzattığı Ferhat Amca "Bunları ABD'ye göstersinler... Katil Amerika varya katil... Göstersinler Kilis'e ne olduğunu... Katil Amerika katil... Biz Türk milletiyiz... Ölürsek şehit kalırsak gazi oluruz. Biz ölürüz bin diriliriz..." diye haykırdı. O anlar Sözcü ekibi tarafından işte böyle görüntülendi...