Soruşturmanın başlatıldığı Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'na sunulan dilekçede, Ahmet Maranki'nin, Akit TV'de katıldığı programda seçimlerin bekledikleri sonuca ulaşamaması durumunda, iktidar partisinin destekçilerini silahlanmaya çağırdığı hatırlatıldı. Bu beyanların şiddet kullanma olasılığı yaratacak şekilde kamu düzeninin bozulmasını tehlikeye attığını belirten Avukat İrem Çiçek, Ahmet Maranki'nin, “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik”, “Kanunlara uymamaya tahrik” ve “Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs” suçlarını işlediğini iddia ederek soruşturma başlatılmasını talep etti.

ERGENEKON VE BALYOZ KUMPASLARINA DİKKAT ÇEKTİ


Ergenekon ve Balyoz kumpası mağdurlarından olan CHP Milletvekili Dursun Çiçek'in de kızı olan Avukat İrem Çiçek, dilekçesinde, Maranki'nin söylemlerinin yeni bir kumpasın da işareti olabileceğini savundu.

Çiçek, “Ayrıca hatırlanacağı üzere FETÖ terör örgütü üyeleri tarafından yürütülen Ergenekon, Balyoz gibi kumpas davalarında kumpasçıların silah ve mühimmat gömerek kendi gömdükleri silahlar ile iddianame düzenledikleri, suçsuz insanlara iftira attıkları, kamuoyunda algı oluşturmaya çalıştıkları bilinmektedir. Şüphelinin ifade ettiği şekilde Belgrad Ormanlarına gömdüğü silahlar sayın savcılığınızca araştırılarak, şüpheli ile birlikte hareket etmesi durumunda muhtemel örgüt bulunabilecektir” dedi.

AHMET MARANKİ NE DEMİŞTİ?


Akit TV’de yayınlanan ‘Bilgi Savaşları’ adlı programa katılan Maranki, siyasi gündemi değerlendirirken, “Bizim şayet aksi olursa gidecek hiçbir yerimiz yok. Ben onun için, Umudum Kaf Dağı’nın arkası 25 Haziran’dır. Olmadı zaten, o zaman artık Belgrad Ormanı’nda ağacın dibinde, talim şeyimizi oraya gömdük. Çıkaracağız sokağa artık" ifadesini kullanmıştı.

[old_news_related_template title="Maranki hakkında soruşturma başlatıldı" desc="Prof. Dr. Ahmet Maranki’nin , ‘’Umudunuz 25 Haziran’dır. Olmadı zaten , o zaman artık Belgrad Ormanı’nda ağacın dibinde , talim şeyimizi oraya gömdük. Çıkaracağız sokağa’’ sözleri üzerine Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı ,’’Basın yoluyla halkın kin ve düşmanlığa tahrik’ suçundan soruşturma başlattı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/05/iecrop/maranki_16_9_1527172020.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/maranki-hakkinda-sorusturma-baslatildi-2427682/"]