Meteoroloji tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, İç Ege, Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu, Doğu Karadeniz, Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolu'nun kuzeyinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu, Bayburt'un doğusu ve Artvin çevrelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: İç ve doğu kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, batı bölgelerde 1 ila 3 derece artacağı ve mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey yönlerden, güneybatı kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

ANKARA HAVA DURUMU

Ankaralıları sabah saatlerinde parçalı bulutlu bir hava bekliyor. Öğleden sonra ise parçalı bulutlu hava yerini sağanak yağışa bırakacak.
ankara-hava

İSTANBUL HAVA DURUMU

İstanbul'da hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyredecek. Gün boyu hava yer yer parçalı bulutlu olacak.
ankara-hava

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların öğle saatlerinden sonra Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu, Bayburt'un doğusu ve Artvin çevrelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Ani sel, yerel su baskını, yerel dolu yağışı, yıldırım ve yağış anında ani kuvvetli rüzgar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
5-gunluk-meteoroloji

[old_news_related_template title="Meteoroloji uyardı! Ankara şiddetli yağış sonrası sele teslim oldu" desc="Ankara'da etkili olan aşırı yağış su baskını ve mahsur kalmalara neden oldu. Yer yer dolu olarak kendini gösteren yağışların hafta içi de devam etmesi bekleniyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/05/iecrop/ankara-dha-8_16_9_1526825384.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/meteoroloji-uyardi-baskentte-bu-saatlere-dikkat-2418968/"]