Beykoz’da Polonezköy yolu üzerinde yer alan bir hayvan rehabilitasyon merkezinden vatandaşlar tarafından paylaşılan aslanın cam kafes içerisindeki görüntüsü kısa sürede sosyal medyada tepkilere neden olmuştu.

aslanli-kafe-3Olayın ardından Orman ve Su İşleri Müdürlüğü ekipleri ile belediye ekipleri inceleme yaptı. Yapılan çalışmalar sonucu hayvan rehabilitasyon merkezi olarak kurulan merkezin gerekli ruhsatlarının olduğu tespit edildi.  Aslanın gezme alanının rehabilitasyon merkezinin hemen yanında bulunan kafeye kadar uzandığı görüldü. Kafenin içerisine gelen vatandaşların ise bu görüntüleri çekerek sosyal medyada paylaştığı öğrenildi.

İşletmede aslanın yanı sıra; atların, kuşların, papağanların ve timsahın da olduğu ve gerekli belgelerinin de bulunduğu öğrenildi. Aslanın rahat bir ortamda yaşaması için devasa bir kafeste tutulduğu ve gezme alanlarının olduğu görüldü.  Kafeste yaşayan aslanın isminin Khalessi olduğu ve 1 yaşında olduğu öğrenildi

FOTO:İHA FOTO:İHA

TEPKİLER SÜRÜYOR: ASIL SORUN BAKANLIK İZİNLİ OLMASI


Hayvanların bu şekilde tutsak olarak sergilenmesine biz en başından beri HAYTAP olarak karşıyız diyen HAYTAP Hayvan Hakları Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kemal Şenpolat konuyla ilgili şöyle konuştu: "Bu durum sadece Beykoz'daki kafe ile ilgili bir durum değil. Yıllardan beri Türkiye'nin birçok yerinde böyle sorunlar yaşıyoruz. Bunlara izin verenler Orman ve Su İşleri Bakanlığı. Asıl sorun burada başlıyor. Beykoz'daki kafeden önce sorunu kökten çözmek gerekiyor. İnsanlar buradan bir şekilde hayvanat bahçesi işletme ruhsatı alıyorlar. Şimdi bugün Beykoz'daki kafe çıkmış 'Gelip beni denetlesinler' diyebiliyor. Çünkü zaten denetleyecek kişiler bu ruhsatı veren Orman ve Su İşleri Bakanlığı. Bu bakanlık hayvanları koruması gerekirken, aykırı bir şekilde bu ruhsatı veriyor. Bu bakanlıkta çalışan kişiler maalesef bu konuda uzman değiller. Çevreci ya da hayvan hakları savunucusu da değiller. En azından orada bir veteriner çalışmıyor. 25 yıldan beri Ankara'da bir köpek barınağında tek başına bir ayı tutuluyor. Hiç birimiz bununla ilgili bir şey yapmıyoruz. Bu kafeyle ilgili de birkaç gündür sözlü olarak görüşmelerimiz sürüyor. Ancak pek umudumuz yok. En sonunda HAYTAP olarak dava açacağız."