Bir dizi ziyaretlerde bulunmak için Mersin’e giden AKP Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, basın mensuplarıyla da bir süre sohbet etti. Burada gündeme ilişkin açıklamalarda bulanan Kurtulmuş, gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın dünyanın gözü önünde korkunç, ürkütücü ve vahşi bir şekilde öldürüldüğünü belirterek, “Bu cinayet sözün bittiği yerdir. Her gün yeni bir bilgi ve bulguya ulaşılıyor. Cumhurbaşkanımızın sorduğu soruların içerisinde en çok dikkati çeken ‘bu talimatı kim verdi’ sorusudur. Bu talimatı verenlerin ortaya konulması lazım” dedi.

“CUMHUR İTTİFAKI’NIN SÜRDÜRÜLMESİ ÖNEMLİ”


Cumhur İttifak’ı konusunda da açıklamalarda bulunan Kurtulmuş, AK Parti ve MHP arasında tesis edilen Cumhur İttifakı sadece seçim işbirliğine dönük bir mesele olmadığını söyledi. Kurtulmuş, iki partinin programlarının, stratejilerinin ve önceliklerinin birbirinden farklı olduğunu hatırlatarak “Bugün gelinen noktada her iki partinin de değerli liderleri seçim işbirliğinin imkânlarının zor olduğu kanaatini kamuoyuyla paylaştılar. Ancak bu Cumhur İttifakı’nın bitmesi değildir. Yerel seçimlere dönük bir işbirliği imkanının görülmediği ortaya çıkmıştır. Bunun ikisini birbirinden ayrı tutmak gerekir. Biz Cumhur ittifakının Türkiye’nin milli meselelerinde bundan sonra da sürdürülmesinin önemli olduğunu düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

“CUMHUR İTTİFAKI BİTTİ SONUCUNA VARMAMAK GEREKİR”


İki parti arasında yaşanan krizle ilgili olarak da “Cumhur İttifakı bitti, artık hiçbir işbirliği yapamazlar sonucuna varmamak gerekiyor” diyen AKP Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, krizle ilgili olarak şöyle konuştu: “Biz başından beri biz Cumhur ittifakıyla siyasetteki farklı konuları birbirinden ayrı tuttuk. Türkiye’nin özellikle dışarından gelecek saldırıları ve terör üzerinden Türkiye’nin üzerine konulacak baskılar bakımından önümüzdeki dönemde de çok ciddi bir dayanışmaya ihtiyacımız olduğu görülüyor. Bu ihtiyacı bizim hissettiğimiz gibi, MHP’li dostlarımızda hissediyorlar”